Балкан загуби от отбора на Небойша Видич в контрола


Балкан загуби от отбора на Небойша Видич в контрола
(сн. FIBA.basketball)
05-09-2023 19:11 | BGbasket.com

Балкан започна със загуба контролите в предсезонната си подготовка. В първия си мач от тях шампионите отстъпиха на водения от бившия си треньор Небойша Видич тим на Питещ със 71:84. Двубоят се проведе в плевенската зала „Балканстрой“.

 

Мачът бе доста равностоен през повечето време, като двата отбора на няколко пъти си разменяха водачеството. Румънците започнаха по-добре срещата и след десет минути игра поведоха с 22:13, но на почивката изоставането на Балкан бе едва точка – 40:41.

 

Играта продължи много оспорвано и след паузата, а преди решителните десет минути играчите на Петър Златанович водеха с 62:60. Те обаче отбелязаха едва 9 точки в заключителната четвърт, което позволи на Питещ да натрупа преднина и да спечели с двуцифрена разлика.

 

Най-резултатен за „зелените“ бе Карл-Йохан Липс с 16 точки, 14 има Майки Диксън, с 13 е Илиян Пищиков, а по 10 добавиха Мартин Сотиров и Николай Грозев. Капитанът Димитър Димитров не взе участие в мача.

 

Проверката бе втора за Питещ в България, като преди ден тимът отстъпи на Спартак в драматичен мач, отново изигран в Плевен. Румънският тим обаче е в далеч по-напреднала фаза на подготовката си, тъй като още в средата на месеца започва участието си в турнира за Купата на Румъния.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи