Лука Дончич: Знам, че се оплаквам много, но съдиите не свирят честно


Лука Дончич: Знам, че се оплаквам много, но съдиите не свирят честно
06-09-2023 19:15 | BGbasket.com

Лука Дончич, който беше дисквалифициран по време на загубата от Канада в последния четвъртфинален двубой след две технически, открито обвини съдиите на срещата, които отказват да отсъждат фаулове срещу него. "Мисля, че всеки знае защо беше моето разочарование. Съдиите казаха на едно от момчетата: „Няма да отсъдим фаул срещу теб, защото той (б.р. Дончич) постоянно говори“. Знам, че се оплаквам много, но съдиите не свирят честно."

Треньорът на Словения Александър Секулич подкрепи своята звезда: „Трудно е да играеш, когато те удрят непрекъснато през всичките минути. Работим много по това да не се реагира, но е много трудно и е разочароващо. Уморяваш се от това. Много, много е трудно да се издържи и това прави Лука толкова специален. Трудно да го пазиш без нарушения”.

Дончич на свой ред поясни, че неговия протест няма нищо общо с Дилън Брукс, а с начина, по който съдиите са се отнасяли с него: „Уважавам Дилън, той е много здрав физически. Много от хората може да не го харесват, но аз го уважавам за това, което прави. И той го прави наистина добре.”

Словенската звезда отдаде заслуженото на Канада, а също и на своя отбор за представянето им: „Първо поздравления за Канада. Изиграха страхотен, много здрав физически мач. Имат един от най-добрите играчи в света. Гордея се с моя отбор. Всички дадоха 100%. Трябва да сме с високо вдигнати глави".

Той също каза добра дума и за филипинските фенове: „Оценявам любовта, беше невероятно, толкова много фенове и се надявам, че можем да им донесем победа в следващия мач“.

При въпрос кога Словения ще може отново да се намеси в битката за медали той отговори: "Бяхме много близо. Честно казано всичко започва от мен. Трябва да контролирам по-добре емоциите си“, каза Дончич.

Треньорът Секулич също похвали Канада: „Те имат страхотни играчи, страхотен треньор. Имахме много добро първо полувреме, но загубихме концентрация през третата част. Не отбелязахме някои отворени стрелби и в крайна сметка техният атлетизъм надделя. Гордея се с момчетата. Това, което направиха е повече от невероятно. Не само Лука, но всички играха много по-добре, отколкото очаквах, предвид обстоятелствата. Те обаче са невероятен отбор и могат да се мерят със САЩ. Казах преди старта на първенството, че Канада е един от фаворитите."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2023, Лука Дончич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи