Шумен излъга Ямбол в драма край морето


Шумен излъга Ямбол в драма край морето
(сн. facebook.com/ShumenBasket)
27-09-2023 17:56 | BGbasket.com

Шумен записа първа победа на турнира Черноморски игри, който се провежда във Варна. В зала „Христо Борисов“ тимът надви Ямбол със 79:76 в много оспорван двубой, решен в последните секунди. Загубата бе първа за състава на Тони Дечев.

 

В другия мач днес един срещу друг ще се изправят Черно море Тича и Академик Пловдив.

 

И двата отбора започнаха срещата с много висока успевамост от близка и средна дистанция. На няколко пъти те си разменяха водачеството, а след десет минути игра Шумен бе напред с 27:25. Преднината на тима за кратко стана и двуцифрена през втората четвърт, а на почивката той се оттегли при 49:40 в своя полза.

 

Баскетболистите на Янко Янков водеха и през цялата трета част, но съперникът им поддържаше много близка дистанция и преди решителния период намали за 61:67. Седем минути преди края Ямбол стигна до пълен обрат, като на свой ред дръпна с 5. До края обаче Шумен отвърна със серия от 10:2 и измъкна успеха, след като 3 секунди преди сирената Матушев пробва да прати мача в продължение, но стрелбата му от тройката не бе точна.

 

Вилфрид Ликай бе най-резултатен за победителите с 20 точки, като добави и 9 борби. Брайън Камерън има 18 точки, Дейвид Ролинс и Ивайло Тонев се отчетоха с 11 точки и 7 борби,  а 10 точки добави Джъстин Кохаджа.

 

За Ямбол Иван Лилов отбеляза 18 точки, Геди Йозапайтис има 17, с 16 и 9 борби е Тайлър Кюри, 11 вкара Шакил Уолтърс.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи