Черноморец преодоля слаб старт и отново спря Рилски


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. НБЛ)

16-10-2023 20:50 | BGbasket.com

Черноморец записа нова победа над Рилски спортист в Бургас, сега във втори кръг на Sesame НБЛ със 74:65.

 

Така Рилецо прозължава да среща трудности при гостуванията си край морето, където и в края на миналия сезон загуби два поредни двубоя, а с това и полуфиналната серия.


Самоковци стартираха по-силно, отново без Чавдар Костов и Майкълин Скот, но въпреки това взеха рано инициативата, спечелиха първата част със 17:10 и се откъснаха във втория период с двуцифрена разлика.


Тогава обаче и Черноморец се окопити и заигра своята игра, на скорост и с много атрактивни отигравания. Така бързо домакините направиха обрат и със супер поредица от 19-4 завършиха мощно полувремето за 33:27.


Бургазлии от своя страна взеха двуцифрен аванс малко след поднояването на играта, като го увеличиха до 16 точки при 45:29.


Домакините поддържаха сравнително комфортно дистанция, преди Рилецо да направи щурм в последната част и да се доближи само на 5 точки в заключителната четвърт.


Черноморец не позволи да се стигне до нов обрат и задържа фокуса си във важните моменти, за да приключи успешно двубоя.


Травис МакКонико завърши с 20 точки и 5 асистенции за победата, Шон Смит добави дабъл-дабъл с 14 и 10 борби.


За Рилски спортист Крис Минков се отчете с 13 точки, Джоузеф Лоусън добави 10.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи