Васил Евтимов: Ако имах още двама играчи, спокойно можехме да бием с 20


Васил Евтимов: Ако имах още двама играчи, спокойно можехме да бием с 20
(сн. НБЛ)
22-10-2023 15:39 | Max Sport 2

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов сподели мнението си след победата на неговия тим като гост на Спартак в Плевен:

 

„Тук винаги се играе трудно. Аз нямам лесен мач тук като треньор на Черноморец. За тях това е трети или четвърти мач вкъщи, те имат самочувствие в тази зала. Но видяхте нашето начало на мача – ние бяхме готови да играем баскетбол, както и в началото на третата част.

 

Само искам да кажа, че ако имах още двама човека в лицето на Евгени Хаджирусев и Ладериън Грифин, защото те едва издържаха момчетата накрая, умората беше на много високо ниво…

 

Спартак има по-голяма ротация. Когато имаш четирима гарда, които пазят Травис Макконико и се въртят през пет минути да го пазят – те имат повече баскетболни тела на пейката. Казвам го – ако имах тези двама играчи, днес спокойно можеше да бием с 20 точки.

 

Поздравявам ги, ние имахме поставени четири задачи, изпълнихме три. Не искам да се надвкарвам с Плевен в тази зала, това е последното нещо, което бих направил. Искам да ги бием със защита. Днес видяхте колко чадъри направихме. Те през третата част имат само три тройки и два фала, затворихме коша. Играе се трудно срещу нас, когато имаш такива атлети.

 

Травис Макконико е в най-добрата форма от всички състезатели в НБЛ, мога да го гарантирам. С нетърпение обаче чакам да се върне Евгени, защото Травис не може да играе 40 минути. В равните мачове обаче, когато резултатът е близък, в момента нямаме друг играч, който да поеме отговорността на гарда. Милен се опитва, но му е трудно. Той обаче има други качества като баскетболист. В четвъртата част той даде тон на отбора, както и Христо Захариев, който вкара 20 точки – роден шампион.

 

С нетърпение чакам завръщането на Грифин и Хаджирусев, защото ние ще ставаме още по-опасни. Когато се играе с 8-9 човека ротация, може да поддържаме това темпо на защита и контраатака, което аз искам. В предишните години нямах тази възможност, но сега имам. Когато те се върнат, ще видите един още по-бърз отбор на Черноморец, по-атлетичен отбор и с още по-голямо желание за победа. Накрая те се измориха, аз го видях – накрая те бяха мъртви, видях го с езика на тялото, просто чакаха мачът да свърши.

 

За мен е важно да сме най-добри юни. Три години подред Рилски спортист е най-добър в редовния сезон, но не стават шампиони. Твърде рано е да се говори кой е най-добрият, кой е най-амбициозният. Трябва търпение, мач за мач да се изгради отборът и всеки играч. Оттам ще дойде и самочувствието. За мен е много важна и химията, върху която имаме още да работим."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи