Янко Янков: На база бюджета ни е трудно да мечтаем за първата шестица


Янко Янков: На база бюджета ни е трудно да мечтаем за първата шестица
(сн. НБЛ)
06-11-2023 22:03 | БТА

Старши треньорът на Шумен Янко Янков смята, че отборът му трудно има шанс за първата шестица в Sesame НБЛ спрямо бюджета, с който разполага. Ето какво още сподели наставникът след победата срещу Миньор 2015:

 

"Загубихме борбата, но водехме през цялото време в срещата. Накрая малко отпускане можеше да ни коства победата, но се радвам, че момчетата проявиха характер и в последните две минути на мача запазиха самообладание. Много добър мач за Брайън Камерън, но тази победа не е плод на индивидуални качества. Момчетата наистина се трудят много и се надявам, че ще играем все по-добре.

Днес не играхме толкова силно, но отборът на Миньор 2015 показа слаб процент при стрелбата, което помогна. Момчетата изпълниха поставени тактически задачи и нещата се получиха. Определено Левски е фаворит в следващия мач, срещу тях ще ни бъде по-трудно, но се надявам да покажем по-добра игра и да направим изненада.

Ако трябва да бъдем обективни, на база на бюджета, с който разполагаме, много ни е трудно да мечтаем за първа шестица. Моето желание е да играем добре във всяка среща и да се опитаме да извадим максимума. Доста колебливи сме към момента, играем по-силно навън."

Мнението си за мача сподели и баскетболистът на Шумен Ивайло Тонев: "Успяхме да спечелим мача с това, че движехме добре топката, борехме се и играхме много добра защита. Не знаем още какво да очакваме от Левски, защото изцяло бяхме съсредоточени върху мача с Миньор 2015, но от утре започваме подготовка за тях."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Янко Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи