Победа за България U16 на сбогуване с Дивизия А


Победа за България U16 на сбогуване с Дивизия А
(сн. FIBA.basketball)
17-08-2024 12:45 | BGbasket.com

Националният отбор на България за момчета U16 завърши с победа участието си на Европейското първенство в Ираклион. В последния си мач от шампионата тимът ни надви Хърватия с 82:63 в повторение на миналогодишния финал в Дивизия B, като така остана на 15-ото място в крайното класиране.

 

Още преди този двубой обаче и двата отбора вече бяха загубили мястото си в елита, като успехът бе първи за нашите изобщо на първенството, докато хърватите така и не записаха победа.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна с висока резултатност, като българите рано взеха инициативата. Те стреляха с много добра успеваемост, но бъркаха и по-често, като след десет минути игра бяха напред с 26:23. Вторият период обаче мина изцяло под контрола на баскетболистите на Янко Янков, които се възползваха от внушителните 11 грешки на съперника и на почивката се откъснаха с 53:33.

 

Силно начало на второто полувреме за Хърватия и дълъг период без кош от игра за нашите доведе до намаляване на разликата до 13 точки, но преди заключителната четвърт българите отново дръпнаха с 68:49. В оставащото време отборът ни нямаше проблем да поддържа комфортен аванс и да спечели.

 

Светослав Славов бе над всички за България с 25 точки и 10 борби. Мартин Попов отбеляза 15 точки (4 тройки), докато близо до дабъл-дабъл бе и Боян Кьосев с 9 точки и 10 борби, като добави и 6 асистенции.

 


СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ U16 ОТ МАЧА С ХЪРВАТИЯ U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2024 ЗА МОМЧЕТА U16, ДИВИЗИЯ А

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи