Рилски пропиля 18 точки, но спечели драмата с ЦСКА


Рилски пропиля 18 точки, но спечели драмата с ЦСКА
(сн. НБЛ)
13-11-2023 20:57 | BGbasket.com

Отборът на Рилски спортист се върна на победния път, след като спечели инфарктен двубой в "Арена Самоков". Баскетболистите на Любомир Киров надиграха ЦСКА след 79:78 в последния мач от шестия кръг на Sesame Национална баскетболна лига. Домакините пропиляха 18 точки преднина през второто полувреме след 5 поредни тройки на противника, но все пак успяха да устискат до сирената.

 

До момента домакините са с баланс от 3-3 и остават на девето място в подреждането, докато баскетболистите на Росен Варчовски остават с актив от 4 победи и 3 загуби и запазва четвъртата позиция във временното класиране. За "армейците" предстои домакински мач срещу Спартак Плевен на 19.11 (неделя), а ден по-късно "Рилецо" ще гостува на Академик Пловдив.

 

Доста силно започна отбора на Рилски спортист и всички на терена от стартовата петица успяха да се разпишат с поне по един кош. След 9 минути игра разликата за домакините стана и двуцифрена при 20:10 за първи път в срещата, а до края на периода увеличиха предината си до 12.

 

С минисерия от страна на "Рилецо" от 8:2 започнаха вторите десет минути. Тогава обаче постепенно баскетболистите на Росен Барчовски намериха пролуки в подкошието и се възползваха от лесните грешки на противника си, за да се доближат на почивката до 28:38.

 

След подновяването на играта ЦСКА влезе с нова енергия на терена и след силни изяви на Брандън Йънг, Георги Боянов и Кейлъб Уесън "червените" се намираха едва на 4 точки от домакините - 44:48. Още в следващата атака обаче Алекс Симеонов наниза бърза тройка, но гостите отново се намесиха, водени от Венцислав Петков и Уесън, за да падне разликата само до 3 точки. Васил Попов обаче се намеси, а след помощта и на Крейг Осейхвувуомван, баскетболистите на Любомир Киров си върнаха двуцифрения аванс в края на третата четвърт - 60:48.

 

Трудно започна последния период и за двата състава, като бяха отбелязали само по един кош в рамките на 2 минути игра, но Васил Попов наниза 19-ата си точка в мача, за да изведе Рилски спортист до 16 точки преднина. В този момент обаче Венцислав Петков и Георги Боянов нанизаха 5 поредни тройки за "червените", като резултатът стана 65:71. Александър Янев се намеси с лесни две точки в подкошието, но още в следващата атака Кейлъб Уесън отбеляза поредна точна стрелба от далечно разстояние за ЦСКА. Янев отново пое инициативата, но Брандън Йънг не остави нещата така и върна разликата до 3 точки, след кош и на Деян Карамфилов. Така при оставащи 17.9 секунди до края на срещата след едноминутно прекъсване, Кейлъб Уесън бе забравен сам на тройката и отбеляза лесен кош за 76:77. В другата посока пък Попов бе точен, а за "червените" от наказателната линия нито Йънг успя да изравни резултата, нито пък Кейлъб Уесън.

 

Васил Попов блесна за успеха на Рилски спортист с 21 точки, по 13 добавиха Чавдар Костов (7 асистенции) и Крейг Осейхвувуомван (9 борби), Джо Лоусън завърши с 10 и 6 борби.

 

За ЦСКА Кейлъб Уесън оформи дабъл-дабъл от 25 точки и 10 борби, като от далечно разстояние вкара 4/5. Брандън Йънг записа 19 и 6 асистенции, по 13 вкараха Георги Боянов и Венцислав Петков (7 асистенции).

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЦСКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи