Любомир Киров: Тази година нямаш право да подцениш никого в първенството


Любомир Киров: Тази година нямаш право да подцениш никого в първенството
24-11-2023 20:09 | Деляна Кадиева

Старши треньорът на Рилски спортист Любомир Киров смята, че през този сезон първенството е много оспорвано и нито един отбор не бива да бъде подценяван. Ето какво още каза той след победата срещу Левски, при която тимът му навакса изоставане от 21 точки:

 

„Първо започнахме много меко и по начин, по който не трябваше. Миналия мач с Академик Пловдив го започнахме по същия начин. Опитахме се да вземем мерки за тези три дни, в които можеше да се подготвим, явно не се е получило. Аз ще си видя моите грешки.

 

На полувремето проведохме същия разговор, който и в Пловдив и днес се получи, защото отборът е добър, има характер и може да прави това, което трябваше да покаже и през първото полувреме. Не трябва да се повтаря това начало, оттук нататък остава да играем така, както през второто полувреме.

 

Ние наистина имаме по-голяма ротация, но Левски също е добър отбор. Има доста по-класни чужденци от нашите засега. Пейката много ще помогне занапред в първенството, защото друго е да имаш 10-11 човека ротация, а не 6-7.

 

Много е радващо, че тази година първенството наистина е равностойно. Нямаш право да подцениш никого – нито вкъщи, нито като гост. Това е хубаво за баскетбола и за лигата, че това се случва при другите отбори, а и при нас, че са доста по-силни от предишни сезони.

 

Нямам поставена цел от президента, а имам такава всеки мач този отбор да играе за победа и да дава всичко от себе си."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Любомир Киров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи