Берое шокира Балкан след трилър в Стара Загора


Берое шокира Балкан след трилър в Стара Загора
(сн. НБЛ)
29-11-2023 21:05 | BGbasket.com

Берое записа изключително драматична победа в Sesame Национална баскетболна асоциация. В зала „Общинска“ в Стара Загора тимът надви шампиона Балкан със 75:74. Домакините водеха през повечето време, но на няколко пъти пропиляваха двуцифрена преднина, включително и в заключителните минути на срещата, а гостите пропиляха шанс да измъкнат успеха в последните секунди.

 

С този резултат Берое прекъсна серията си от две поредни загуби и вече е с баланс 4-5, а в следващия кръг ще е домакин на Спартак. Поражението бе трето за Балкан от началото на сезона, който има и шест победи (всички у дома) и му предстои дерби с ЦСКА в Ботевград.

 

Двубоят започна сравнително равностойно. В края на частта обаче домакините взеха леко предимство и след десет минути игра водеха с 21:15, главно благодарение на осемте точки на капитана си Дарин Иванов, с колкото бе и Димитър Димитров за съперника.

 

Подемът в играта на Берое продължи и през втория период, а още преди средата му разликата скочи на 13 точки. Силна серия на баскетболистите на Петър Златанович стопи изоставането им само на 4, но на почивката преднината на опонента отново бе двуцифрена – 41:30 след три поредни коша за край на полувремето.

 

Антун Маричевич притесни домакините, излизайки накуцвайки малко преди края на първото полувреме, но се завърна в игра след паузата. Дълго време отборът му успяваше да поддържа прилична дистанция, но постепенно Балкан отново започна да заличава пасива си и преди решителната четвърт Карл Липс го стопи само на 54:55.

 

Кош на Майки Диксън даде преднина на „зелените“ за първи път от началните минути, но Берое бързо си върна водачеството след 9 поредни точки. Играта се накъса и от някои нарушения, включително технически към лагера на Балкан. Баскетболистите на Андреа Марушич отново направиха преднината си двуцифрена и вече виждаха успеха, но шампионите не се отказаха и малко повече от минута преди края тройка на Димитър Димитров намали на точка. Берое не успя да се организира добре, а забивка, отново дело на капитана на гостите, доведе до нов обрат – 73:72.

 

Точен наказателен удар на Карлос Пепин възстанови равенството, след което Майки Диксън пропусна от тройката, а 10 секунди преди края Николай Титков бе фаулиран още при изнасянето на топката. Той отбеляза и двата, а Петър Златанович взе прекъсване. Диксън тръгна на пробив под коша и срещу него също бе отсъдено нарушение. Той вкара първия под бурните освирквания на публиката, но пропусна втория. Липс пробва добавка, но топката отново не влезе, Берое взе борбата, а с това и измъкна успеха.

 

Най-резултатен за победителите бе Дарин Иванов с 20 точки, Даръл Дейвис е с 19, Антун Маричевич има 14 (11 борби), а с 13 е Карлос Пепин (11 борби).

 

За Балкан Майки Диксън вкара 21 точки, Димитър Димитров отбеляза 20, с 11 е Мартин Сотиров.

 

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи