Барчовски: Трудно се променя манталитетът, когато се реши, че мачът ще е лесен


Барчовски: Трудно се променя манталитетът, когато се реши, че мачът ще е лесен
(сн. НБЛ)
22-12-2023 23:58 | BGbasket.com

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски сподели мнението си за победата срещу Академик Пловдив у дома:

"На абсолютно всеки треньор в колективните спортове му се иска отборът му да е на 100% като мотивация, като енергия, като желание във всеки мач и срещу всеки противник. Това обаче не може да стане винаги, колкото и да се говори. Играхме добре. Академик Пловдив има проблеми със селекцията, загуби доста срещи и неминуемо имаше отпускане, което се отрази в началото на мача - през първото полувреме.

Въпреки че се опитвах и че говорих, че този отбор победи Балкан, трудно се променя манталитетът, когато се реши, че мачът ще е лесен. Те са много неудобен тим, защото са много леки без високи играчи. Имахме проблеми с транзицията в защита, бяха по-бързи от нас. Допуснахме лесни кошове, тройки и заради това резултатът беше равен на почивката."

Ето какво каза и баскетболистът на тима Георги Боянов: "Мачът завърши супер, защото победихме с нелоша разлика. Може би започнахме малко по-отпуснато в началото, но е нормално - предпразнично. Имахме разговори в съблекалнята с между треньорите и играчите, оправихме нещата бързо. Направихме разлика и си улеснихме мача до края, за да имаме солидна преднина и да го спечелим. Победата е важна за нас, за да си продължим надграждането.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи