Георги Младенов: Не съм виждал такава атмосфера в България от години


Георги Младенов: Не съм виждал такава атмосфера в България от години
17-01-2024 22:47 | BGbasket.com

Старши треньорът на Миньор 2015 Георги Младенов бе впечатлен от атмосферата срещу Балкан в първия мач в обновената зала „Борис Гюдеров“ в началото на сезона. Ето какво сподели наставникът след срещата, загубена от неговия тим:

 

„За последно в зала “Христо Ботев” срещу Фенербахче съм присъствал подобен мач. Атмосферата беше невероятна благодарение на всички фенове на баскетбола. Това е много рядко срещано в България, не съм виждал го виждал в последните години.

 

Успяхме по някакъв начин да зарадваме тези хора, защото след толкова много мъки те дойдоха да видят първия домакински мач.

 

Започнахме добре. Напрежението е ясно, опитът и рутината ни го няма. Не можахме да издържим на ротацията на отбора на Балкан. Не забравяйте, че това е настоящият шампион. Борихме се до края, имахме много грешки. Имаме и двама играчи, които са болни, но го разбирам в средата на мача, а трябва да го разбера малко преди това.

 

Ключовият момент е 8:0 серията от 7 точки за нас, в който се върна Балкан, но пак казвам – това е шампионът. Не играем срещу юноши или отбор от В група. Не успяхме да издържим в защита, да се справим с борбата, взеха ни много лесни топки. Направихме много грешки и това е нашата основна слабост в последните мачове. Даже като победихме Черноморец имаме 25 грешки.


Вече залата е готова, започваме да тренираме и да се готвим тук. Имаме две домакинства с Левски и Ямбол. Благодаря на хората за тази подкрепа, защото ни дадоха сили, за да се борим докрай. Имаме доста мачове докрай.

 

Целта за плейофите съм си я поставил аз лично пред себе си и пред моя щаб. Нито президентът на клуба, нито някой от общината са казали, че трябва да играем плейофите тази година. Градим отбор, не е извинение, но нашата средна възраст е 22-23 години. Има играчи, които не са играли толкова много сериозни мачове и такива, които са зависели от тях. Аз смятам, че сме на прав път. Нека не слагаме каруцата пред коня. Смятам, че догодина ще имаме отбор, с който наистина всички ще трябва да се съобразяват. Договорът ми е за три години. Ако искате за една година да остана тук и да градя отбор, трябва да ми извадите 7-8 милиона, за да отида да стана шампион, както се вадят при другите отбори по 2-3. Ние нямаме такъв бюджет. Искаме да градим отбор и да запалим малките, а те вече са запалени. Вижте какви успехи имаме.

 

Залата е много важна. Ние изпуснахме в нея да вземем поне още два-три домакински мачове, но искаха да я направят и за мен тя изглежда добре, да не кажа перфектно. Това ще ни даде тласък. Г-н Владимиров иска да сложи куб като в Белград, нека. Ако го направи, ще бъдем единствената такава, а не с телевизори в рамки. Виждате как се играе пред такава зала, но това като че ли и изигра малко лоша шега, защото напрежението да се представиш добре пред собствена публика след 16 гостувания си оказа своето влияние."

 

Какво сподели баскетболистът на Миньор 2015 Александър Милов гледайте във видеото.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Миньор 2015, Георги Младенов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи