Прогнози за 19-и кръг на Sesame НБЛ


Прогнози за 19-и кръг на Sesame НБЛ
27-01-2024 11:07 | BGbasket.com

BGbasket.com продължава традицията да помага на своите читатели с насоки за изхода на мачовете и коефициентите на Sesame.bg. Само 4 кръга остават до края на размененото гостуване и преди отборите да се разделят на първа и втора шестици. Очертава се жестока битка за шестото място, но пък не се знае дали няма някои треньорски ръководства да преценят, че е по-добре да са във втората шестица, където имат по-големи шансове за победи. В предстоящия XIX кръг голямото дерби е между първия и втория – Черноморец и ЦСКА.

 

Академик Пловдив - Миньор 2015, събота, 27 януари, 18.00 ч.,зала „Сила“

 

Две поредни победи за Академик на собствен терен. Треньорът на тима Йордан Янков разполага с широк състав, който е равностоен, но не с кой знае какви качества. За негово щастие един от основните играчи Николай Маринов, който получи травма в Самоков, вече тренира с останалите си съотборници и трябва да е на линия за този важен мач. Три поредни поражения за Миньор, но все повече навлиза във форма последното ново попълнение в тима – Ромело Бърел. Трябва да се вземе под внимание фактът, че всичките шест победи до момента на тима са постигнати извън Перник, където тимът се завърна едва преди седмица.

 

Предложение за залог: Победа за Академик

 

Ямбол - Балкан,събота, 27 януари, 18.00 ч.,зала „Диана“

 

Домакините са със само две победи в последните си девет мача. Треньорът Тони Дечев постоянно има проблеми с отсъстващи играчи. В сряда в Плевен той имаше на разположение само 8 баскетболисти, като използва 7 от тях - единият едва 5 минути. Контузията на топреализатора на тима Питър Кис май се оказва по-сериозна от очакваното, като под въпрос е и един от най-опитните играчи на тима Иван Лилов. Гостите пътуваха до Португалия през седмицата. Те направиха две поредни победи и се вижда излизане от кризата, в която бяха изпаднали преди треньорската смяна. Сюприйм Хана вече е напълно възстановен.

 

Предложение за залог: Победа за Балкан с над 9 точки разлика.

 

Рилски спортист - Левски, събота, 27 януари, 19.00 ч., "Арена Самоков"

 

Домакините са в отлична форма със серия от 7 поредни победи и без поражение от началото на декември. Ако не подценят съперника, е малко вероятно точно срещу този него да допуснат втората си загуба у дома. Отборът играе и много резултатно. Гостите са със само една победа от 12 мача, а от 24 ноември не са вкарвали в нито един двубой повече от 75 точки.

 

Предложение за залог: Победа за Рилски спортист 1/1 (първо полувреме/краен резултат), вкарани минимум 83 точки от Рилски спортист.

 

Спартак Плевен – Шумен, събота, 27 януари, 19.00 ч., зала „Балканстрой

 

Само едно поражение имат баскетболистите на Спартак тук, но то е много отдавна. Това е отборът с най-добра защита като домакин. Треньорският щаб вече има доста по-широк състав след завръщането и на Станимир Маринов. Талиб Зана и Алекс Ломас изглежда бързо се сработиха с останалите. След Ямбол отборът на Шумен е с най-слаба защита. Ивайло Тонев не игра при поражението във Варна миналата седмица.

 

Предложение за залог: Победа за Спартак с вкарани минимум 88 точки

 

ЦСКА - Черноморец, неделя, 28 януари, 13.00 ч., зала "ЦСКА"

 

Двата отбора са сред най-резултатните в лигата, като ЦСКА вкарва средно по 87 точки, а Черноморец - 85. ЦСКА почива десетина дни, което може да е добре дошло за треньорския щаб, за да поработи върху психиката на играчите, които допуснаха две поредни загуби. Със сигурност и намаляването на бюджета оказва влияние и върху представянето на състезателите. Лавина от контузии има в състава на Черноморец. Христо Захариев започна тренировки и се очаква да е на линия за двубоя, но със сигурност отсъствието му от последните три мача ще повлияе. Брат му Милен има по-сериозни здравословни проблеми. Тони Троча още чака завръщането си в тима заради проблемите с работната си виза. Гардът Евгени Хаджирусев няма да играе.

 

Предложение за залог: Общ брой вкарани точки – над 165.5 или победа за ЦСКА.

 

Берое – Черно море, понеделник, 29 януари, 19 часа, Общинска зала Стара Загора

 

Двата отбора са съседи в класирането и с добра игра напоследък. Въпреки скъсения състав, Берое се представя добре на собствен терен, като печели срещу преки съперници. Гостите са в отлична форма, но са слаб гост. В тима очакват с нетърпение завръщането на Мартин Йорданов, а допълнителен стимул за тях със сигурност ще им даде срещата с феновете, която е в събота от 17:00 часа. Двата отбора са водени от чужденци, като наставникът на Черно море Кирил Болшаков също като своя колега не използва широк кръг от състезатели.

 

Предложение за залог: Победа за Берое.

 

* Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Отговорна игра" на sesame.bg и в сайта на НАП.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи