Чакмаков: Не искам да нося солидарна отговорност с човек със собствено разбиране как да свърши сезонът


Чакмаков: Не искам да нося солидарна отговорност с човек със собствено разбиране как да свърши сезонът
(сн. БФБ)
29-01-2024 23:01 | Деляна Кадиева

Бъдещето на първия отбор, а не развитието на школата е причината Александър Чакмаков да подаде оставката си като член на Управителния съвет на ЦСКА. Това заяви самият той пред BGbasket.com, след като поиска право на отговор във връзка с материала ни, описващ ситуацията при „червените“ и финансовите проблеми в клуба.

 

Чакмаков все пак призна за фундаментални различния с президента на клуба Роберт Гергов, а ето какво още разказа пред нашата медия:

 

„Ще говоря по всички теми след края на сезона, защото не искам да преча по никакъв начин на Гергов да си довърши сезона. Бюджетът от 12 години преобладаващо, но като казвам преобладаващо в проценти е между 90 и 100, включително на школата e моя заслуга. Г-н Гергов е уредил няколко програми – общински и държавни, не знам какви. Всички останали спонсори без таксите, съм ги уредил аз. Говорим за школата.

 

Всички ремонти на залите – два пъти на тази долу на „Армията“ (б.р. Румен Пейчев“) и сега тази, за да дойде в този вид (б.р. „ЦСКА“) - 100% аз. Никакви родители не са участвали. Не вярвам някой родител да е казал, че е участвал. Никакви родители не са участвали в нищо. Пирон не са забили. Това е категорично.

 

Разликата ни е във фундаменталните различия относно как и какво трябва да е ЦСКА. Аз не съм съгласен ЦСКА да е ББЛ отбор, който да остава в долната част на таблицата. ЦСКА трябва да се бори за първото място. Нищо общо няма школата.

 

Не знам да има някой за тези 30 години, който да е дал повече пари на ЦСКА от мен. Ако има някой, да ми го покажат. Не знам за такъв.

 

Никой не е давал никакви пари. Влизали са прилични пари от спонсора всеки месец за школата. Така че тя не е никаква „ябълка на раздора“. Различията са специално относно бъдещето и визията на първия отбор, къде трябва да бъде и как с парите, които имаме, да довършим сезона. Имаме фундаментални различия.

 

След края на сезона ще дам пресконференция с документи, защото дотогава ще имам яснота. Школата не е била лишена от финанси в нито един момент, нито от парите на спонсора. Нито един родител и никой друг, освен мен, не е давал пари за залата, нито един човек. Може да е работил, да е помагал, да е давал дребни пари, но огромната инвестиция от над 1 милион, най-вероятно 1.5 млн., съм я уредил аз – осем години. Не напускам, защото не можем да се разберем за школата, а заради носенето на солидарна отговорност с човек, който си има собствено разбиране за това как да свърши сезонът и с което не съм съгласен. Това е причината."

 

BGbasket.com е готов да даде право на отговор и на другата засегната страна, както и на всеки, замесен в спора. Също така сме готови веднага да публикуваме и документите, за които говори Александър Чакмаков, ако ни бъдат предоставени, като продължаваме да следим темата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Александър Чакмаков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи