Димитър Ангелов: Aко нямаш средства, не можеш да направиш боеспособен отбор


Димитър Ангелов: Aко нямаш средства, не можеш да направиш боеспособен отбор
(сн. НБЛ)
04-02-2024 23:24 | Деляна Кадиева

Наставникът на Левски Димитър Ангелов благодари на момчетата си за старанието при загубата от Спартак Плевен. През BGbasket.com той още коментира двубоя, липсата на Зейн Ноус и Александър Александров, както и липсата на високи състезатели. 

 

“Това са реалностите в момента. Нашият отбор изпитва трудности с проблемите, които имаме. Опитахме се с повече агресия и повече желание. Благодаря много на момчетата, че се стараха много, но отборът на Плевен в момента разполага с по-добри играчи. Чужденците направиха разликата.

 

Зейн Ноулс замина вчера за Унгария, подписа договор там и ще е до края на сезона там. Александър Александров е с пневмония и ще отсъства поне една седмица.

 

За нас всеки мач е тежък. Със състава, с който останахме, се борим всеки мач за достойно представяне и ако имаме малко повече късмет, да победим. Днес съперникът стреляше с много висок процент от тройката, вкара тежки стрелби, отвориха разлика и за тях бе по-лесно да контролират мача. Засега няма светлина в тунела. Това, което президентът се опитва да направи, не се получава.

 

Когато ги няма четири човека от основния състав поради липса на средства, какво да ме притеснява. Това са реалностите за нас. Ние играхме добре, когато имахме състав. В професионалния баскетбол ако нямаш средства, не можеш да направиш боеспособен отбор. Да, имаме млади играчи, талантливи, но имат нужда от двама-трима опитни и чужденци, за да им помагат. Нямаме средства и затова сме в тази ситуация. 

 

Имаме опитни играчи, но имаме проблем в подкошието. Единствените ни високи състезатели са Димитър Маринчески и Дамян Николов, който е едва на 17 години и не е готов за баскетбол. Виждате отборът на Плевен в случая колко високи играчи имат. Това е във всичките отбори. Имаме момчета, които са на външни позиции, затова изпитваме проблеми в подкошието."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Димитър Ангелов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи