Любомир Киров: Не искам да говоря за титла


Любомир Киров: Не искам да говоря за титла
(сн. НБЛ)
05-02-2024 21:49 | БТА

Старши треньорът на Рилски спортист Любомир Киров сподели мнението си след победата срещу Черно море Тича във Варна:

 

"Разбира се, че ще има нерви, нормално е, но ние подходихме много сериозно и изиграхме, според мен, един много добър мач и в двете фази – и в  защита, и в нападение. Това е лицето на Рилски спортист. За съжаление дадохме две „жертви“, надявам се нещата да не са сериозни. Добър мач за нас, много добър даже.

Отборът на Варна си личи, че играе много добре, и са в добра форма. Днес успяхме да ги спрем, но тези момчета имат добро бъдеще. От началото на сезона ние всеки път повтаряме едно и също – няма лесен мач никъде, нито у дома, нито като гост. Равностойността на отборите е хубава за българския баскетбол и за лигата. Не искам да говоря за титла, искам отборът да бъде здрав, да тренира по същия начин и всеки мач да излизаме за победа".

Капитанът на Рилски спортист Чавдар Костов допълни: "Нормално е да се изнерви обстановката. Може да се каже, че играха два равностойни отбора, независимо че разликата е такава. Варна са доста добър отбор. Мисля, че много малко отбори са ги победили в тази зала и то с малка разлика. Може би Черноморец единствен ги би тук като гост. Ние бяхме много добре подготвени тактически. Мисля, че си изпълнихме много добре указанията от треньора, и за това резултатът е такъв. Пожелавам успех на момчетата от Варна. Тази година се представят доста добре, да продължават така и занапред.

Ние всяка година се целим в едно и също. Надявам се тази година, дано да ги вземем и двете. Тази година отборите са доста изравнени и всеки поднася някакви изненади, така че е важно май месец кой отбор ще бъде в най-добра форма. Надявам се, че титлата приляга на Рилски спортист, ще видим през май месец".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Любомир Киров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи