Любомир Минчев: Смятахме, че мачът ще е лесен след първото полувреме


Любомир Минчев: Смятахме, че мачът ще е лесен след първото полувреме
(сн. НБЛ)
07-02-2024 21:48 | Max Sport 2

Старши треньорът на Спартак Любомир Минчев коментира трудната победа на тима му срещу ЦСКА у дома, въпреки че преди това имаше двуцифрена преднина:

 

„Играхме слабо в нападение през третата част. Отворихме второто полувреме много слабо в нападение, без добра организация, без добро изпълнение, с лош спейсинг и лоши стрелби. Някои бяха в последната секунда и трябваше да се стреля, други бяха прибързани, оттам това даде възможности на противника да направи бързи атаки, да вкара кошове. Също така бяхме по-меки в защита, но за мен основното дойде от нашето нападение.

 

Смятахме, че може би лесно ще мине мачът, с оглед на това как тръгна първото полувреме. Не бяхме концентрирани, но не искам да омaловажавам усилията на противника, който през второто полувреме игра по-добре и по-агресивно в защита. Чак в четвъртата част заиграхме малко по-добре.

 

Ние сме се готвили за такава защита, но не го правихме – топката се задържаше, не се пускаше долу или не се връщаше на гарда, който да бие Георги Боянов 1 на 1, затова чак в четвърата част Косьо три или четири пъти го размина него или Радукич, отиде под коша и вкара, знаехме, че е слабост. Беше въпрос и на микроситуации, при равен мач накрая е и късмет.

 

Ситуацията с Ники Стоянов беше такава, че той беше пазен от Радукич и топката стигна до него. Една от задачите беше при смяна, когато започнат да играят, техните високи да се бият на пробиви. Той го направи, макар според мен на грешната страна, но като вкара, няма какво да му кажа.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи