Рилски с 10 поред след лекция на Янев


Рилски с 10 поред след лекция на Янев
(сн. НБЛ)
10-02-2024 19:54 | BGbasket.com

Рилски спортист записа десета поредна победа в Sesame Национална баскетболна лига. Тимът надви Ямбол в зала „Диана“ с 87:75, главно след по-силно второ полувреме и много силно представяне на Александър Янев, вкарал 28 точки.

 

В тази среща домакините отново бяха без Питър Кис, докато заради травмата, получена в миналия кръг, извън групата за съперника остана Алекс Симеонов. Отново не игра и Крис Минков, но в състава се завръна Джо Лоусън.

 

С успеха Рилски спортист продължава да е с равен баланс 16-5 със Спартак Плевен, а в последния кръг на второто завъртане ще имат директен мач в Самоков, за да определят кой ще завърши втори и ще е с домакинско предимство срещу другия в третия етап. Не така стоят обаче нещата за Ямбол, който е с шеста загуба от седем мача през 2024 г. и вече с баланс 7-14, като в последния кръг гостува на един от преките си конкуренти за място в осмицата Шумен.

 

Цялата първа четвърт бе много оспорвана с поредица размени на водачеството. Разликата в нея обаче така и не надвиши 5 точки и след десет минути игра отново имаше равенство – 26:26.

 

Баскетболистите на Тони Дечев взеха леко предимство в началото на втория период, но след серия от 9:0 Рилски спортист стигна до нов обрат и на почивката се оттегли при 45:40 в своя полза след 18 точки на Александър Янев до момента.

 

Само за две минути след подновяването на играта отборът от Самоков направи серия от 11:2 и се откъсна с двуцифрена разлика, а преди заключителната четвърт бе напред със 71:59.

 

Ямбол вкара първите пет точки след подновяването на играта, но интригата много бързо изчезна, след като играчите на Любомир Киров отново натрупаха солиден аванс и не го изпуснаха до последно.

 

Александър Янев добави и 8 борби към своите 28 точки, Чавдар Костов се отчете със 17 точки и 7 борби, а 12 точки има Джон Флорвиъс.

 

За Ямбол Николай Михайлов реализира 18 точки, Александър Матушев има 13, с 12 е Кевин Хънт.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи