Берое обяви с кои трима се разделя, пожела успех и на треньора


Берое обяви с кои трима се разделя, пожела успех и на треньора
(сн. НБЛ)
29-02-2024 23:59 | BGbasket.com

Даръл Дейвис, Карлос Пепин и Антун Маричевич са тримата чужденци, с които Берое се разделя, обявиха от клуба. Именно липсата на конкурентноспособен състав бе и причината, с която отборът обясни решението си да не участва в турнира за Купата на България при мъжете по-рано днес.

 

Малко преди полунощ от Берое излязоха и с позиция за събитията в клуба, като пожелаха успех на напусналите играчи, както и на треньора Андреа Марушич, с което макар и двусмислено, намекнаха за раздяла и с наставника.


Ето какво написаха от Берое:

 

„Понякога е необходимо да вземеш прагматично решение, независимо какво ти се иска или какви планове имаш…

 

Прецизирайки възможностите си в сезон, изпълнен с контузии, и взимайки в предвид лимитираната ни финансова рамка, непозволяваща да надградим състава си, а и не на последно място, участието ни във втората шестица на шампионата, водещо максимум до предопределен плейоф, взехме тежкото решение да жертваме спортно-техническото представяне, търсейки нормалността!

 

Клубът прекрати по взаимно съгласие договорите на състезателите Даръл Дейвис, Карлос Пепин и Антун Маричевич и сърдечно им благодари за професионализма и себераздаването в съвместната ни работа! Успех момчета в новите предизвикателства! Също така, клубът пожелава успех и на треньора Андреа Марушич.

 

Светът е Берое.“

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи