Тач Ънру: Целим се в медалите


Тач Ънру: Целим се в медалите
(сн. НБЛ)
02-03-2024 21:23 | Веселин Михайлов

Черно море Тича остана далече от победата на старта на Топ 6 в Sesame НБЛ. „Моряците“ не успяха да окажат съпротива на Спартак Плевен след 75:121 насред зала „Балканстрой“. Тач Ънру бе един от малкото играчи, които оставиха добри впечатления за „моряците“. Американецът загатна за своите възможности в нападение, но това не ги спаси от поражението. Гардът завърши с 12 точки, 4 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 29 минути в игра.

 

Тежък мач за нас. Домакините ни надиграха във всеки един елемент, в защита бяха много стабилни, докато в нападение стреляха с висока успеваемост, особено от далечна дистанция, където имат 48%. Това е страхотен процент, но вкараха и голяма част от свободните си стрелби, за което ние също носим вина. Нямам обяснение на въпроса защо изглеждахме по този начин, но явно паузата за националните отбори не ни се отрази добре. Можем да си извадим поуките от този мач, продължаваме напред и ще се опитаме да спечелим следващия.

 

Присъствието на Морис Крийк ще помогне за широчината на нашата ротация, особено в хода на плейофите. Той се присъедини към отбора тази седмица и все още свиква с обстановката, както и със стила ни на игра. Ще ни помогне, добър стрелец е, има много опит, знае как да играе и в двете фази. Разполагаме с дълъг състав и трябва да се сработим един с друг“, добави той.

 

Със сигурност можем да спечелим медал. Целим се в отличията, но няма да постигнем подобна цел с такава игра. Трябва да вземем мерки относно нашата игра, вярвам в този отбор и ако сме фокусирани, можем да победим всеки. Това ще бъде трудна задача, когато говорим за плейофна серия. Имаме месец, за да се подобрим и да се надяваме, че ще играем най-добрия ни баскетбол в края на сезона.

 

Черноморец е добър отбор, който разчита на своя атлетизъм и на бързата атака. Тимът има добър треньор и не буди никаква изненада това, че е лидер в класирането. Очаквам с нетърпение да играем пред нашата публика, за да получим необходимата енергия и ще направим всичко възможно да спечелим“, коментира Ънру относно следващия съперник на Черно море в шампионата. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Тач Ънру
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи