Сакраменто се измъкна от лапите на Сан Антонио (видео)


Сакраменто се измъкна от лапите на Сан Антонио (видео)
(сн. Sacramento Kings/Twitter)
08-03-2024 09:11 | BGbasket.com

Сакраменто Кингс подхвана серия в НБА, след като извоюва втори пореден триумф. Без Александър Везенков, който продължава да се възстановява от контузия, селекцията на Майк Браун оцеля срещу Сан Антонио Спърс със 131:129 в среща, изиграна в „Голдън 1 Сентър“. В ролята на спасител за „кралете“ влезе Домантас Сабонис, който реализира победния кош във финалните акорди и същевременно се погрижи „шпорите“ да претърпят второ последователно разочарование отвъд океана.

 

 

 

Сакраменто продължава да се намира еднолично на седмото място във временното класиране в Западната конференция с 36 победи и 26 загуби, а баскетболистите на Грег Попович са на незавидната 15-та позиция със само 13 успеха и 50 поражения. На 11 март (понеделник) Кингс ще домакинстват на Хюстън Рокетс, докато ден по-рано Сан Антонио ще има визита на Голдън Стейт Уориърс.

 

 

 

Дебютните минути дадоха предпоставки за драма до финалната сирена. Харисън Барнс, Малик Монк, Домантас Сабонис и Дейвион Мичъл бях в основата на доброто представяне в нападение за домакините, докато от другата страна Девин Васел, Келдън Джонсън и Джулиан Шампейн имаха какво да предложат в този елемент. Честата смяна на водачеството продължи до самия край на дебютния период, който бе измъкнат с точка от гостите.

 

 

 

„Кралете“ настъпиха газта за силно начало на следващата десетка, тъй като на бърза ръка се поздравиха с двуцифрена разлика, изградена от Ди‘Арън Фокс, Барнс, Сабонис и Мичъл. Зак Колинс, Джонсън и Васел направиха всичко по силите си да извадят „шпорите“ от тежката ситуация, но Барнс, Монк и Сабонис ги отказаха от тези намерения, за да поставят на таблото 71:59 в полза на калифорнийци на голямата почивка.

 

 

 

Стартът на третата част бе подвластен на Фокс, който пое щафетата от своите съотборници и тероризираше с пълна сила защитата на Сан Антонио. Спърс обаче намериха сили да се вдигнат и постепенно възстановиха надеждите си за победа чрез Малаки Бранъм, Джонсън и Васел. На сцената във важен момент изгряха Кион Елис и Монк, като именно двамата помогнаха на Сакраменто да не допусне обрат и да се оттегли с 5-точков аванс след 36 минути игрово време.

 

 

 

Мачът придоби съвсем различен вид в дебютните моменти на заключителната четвърт, тъй като отборът от Тексас сътвори пълен обрат с помощта на Блейк Уесли, Джонсън, Колинс и Васел. Кингс не бяха казали последната си дума, а точните стрелби на Сабонис, Барнс Фокс редуцираха пасива им само до 3 точки с 51 секунди, оставащи на часовника. В ответната атака Бранъм пропусна, което се оказа достатъчно за Монк да постави равенството на таблото с далечен снаряд във финалните 23 секунди. Бранъм отново сбърка нападение по-късно след открадната топка от Сабонис, който даде водачеството на домакините и подпечата победата им с ключова забивка. 

 

 

 

Ди‘Арън Фокс запали искрата за „кралете“ със своите 33 точки, 5 борби и 5 асистенции. Домантас Сабонис го последва с 31, 17 овладени под двата ринга топки и 9 завършващи подавания. Малик Монк се отчете с 18, 7 овладени под двата коша топки и 9 завършващи подавания. Харисън Барнс наниза 17 точки, Кион Елис има 11.

 

Девин Васел блесна за Спърс с 30 точки, 5 борби, 9 асистенции и 4 точни шута зад дъгата. Малаки Бранъм регистрира 23 и 5 тройки, Келдън Джонсън завърши с 22 точки, включително и с 4 точни стрелби от далечна дистанция. Зак Колинс приключи с 22 и 7 борби, Блейк Уесли реализира 11.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Сакраменто, Алекандър Везенков, Сан Антонио
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи