Полемика относно крайния резултат на мач от Sesame НБЛ


Полемика относно крайния резултат на мач от Sesame НБЛ
(сн. НБЛ)
09-03-2024 13:25 | BGbasket.com

Мачът между Черно море Тича и Черноморец предизвика широк отзвук, но не само заради победата на "моряците", а и заради възникнала полемика относно крайния резултат на срещата.

 

Двубоят бе излъчен в телевизионен ефир, където за краен резултат бе посочен 89:82 в полза на варненския тим. В официалната статистика обаче е записано 89:81, като разминаването идва от кош на Евгени Хаджирусев, зачетен веднъж като тройка, а след това за 2 точки.

 

След много запитвания от читателите на BGbasket.com, решихме да внесем и яснота по темата.

 

В края на срещата, изиграна в зала „Христо Борисов“, „моряците“ водеха с 85:73. Евгени Хаджирусев отбеляза кош от дистанция, а ситуацията се развива 2 минути и 25 секунди, оставащи на часовника до финалната сирена.

 

Първоначално тримата рефери зачитат точната стрелба за 2 точки, а съдията, отговорен за стрелбата, не дава сигнал за преразглеждане, въпреки че има подобна възможност при съмнения. По този начин отбелязаният кош бива зачетен именно за 2 точки. Точно тук идва разминаването между таблото и статистиката, което се отразява и в резултата по телевизията, тъй като в официалния документ съответният кош е зачетен за двойка, а в статистиката като тройка. Както е известно, момчетата на Кирил Болшаков спечелих с 89:81, но след края на мача резултатът в графиката на колегите от телевизията, излъчваща мача, е записан при 89:82.

 

Все пак правилният резултат е именно 89:81 за домакините. Причината е, че при качването в системата стрелбата е поправена и записана като 2 точки, което води до заключението, че реферското трио е зачело коша от средна дистанция и грешката е в телевизионната графика.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи