Магията на Лука Дончич застигна и Чикаго (видео)


Магията на Лука Дончич застигна и Чикаго (видео)
(сн. Dallas Mavericks/Twitter)
12-03-2024 11:45 | BGbasket.com

Далас Маверикс триумфира за трети пореден път в НБА и продължава да набира скорост. Баскетболистите на Джейсън Кид не дадоха шанс на Чикаго Булс след 127:92 в среща, изиграна в „Юнайтед Сентър“. Тексасци не срещнаха проблеми още от самото начало и по този начин нанесоха второ последователно поражение на „биковете“ отвъд океана.

 

Далас продължава да удържа осмото място във временното класиране на Западната конференция с 37 победи и 28 загуби, а съставът на Били Донован заема деветата позиция на Изток с 31 успеха и 34 поражения. На 14 март (четвъртък) Маверикс ще имат домакинство на Голдън Стейт Уориърс, докато Чикаго ще бъде гост на Индиана Пейсърс.

 

 

 

Усилията на Лука Дончич, Даниел Гафорд и Пи Джей Уошингтън свършиха работата на гостите още в началото, когато двуцифрената преднина бе факт. Домакините трудно намираха аргументи да се противопоставят, а силното включване от пейката на Дерек Лайвли, както и рециталът на Дончич, позволиха на тексасци, да се радват на внушителните 28 точки в края на дебютния период.

 

 

 

Атомното нападение на Далас продължи да бъде основен факто и през цялата следващ част, в която изпъкваха основно имената на Лайвли, Гафорд и Уошингтън. „Биковете“ опитаха да надигнат глава чрез проблясъците на ДеМар ДеРоузън и Никола Вучевич, но това не разклати Маверикс, които на голямата почивка се прибраха при 62:42.

 

 

 

През второто полувреме гостите отново нямаха спиране и всички опити на Чикаго да се върне в играта до  финалната сирена бяха обезличени.

 

 

 

Магията на Лука Дончич изгря на сцената в пореден мач. Словенецът вдъхнови Далас с поредния си трипъл-дабъл, като този път се прибра в съблекалнята с 27 точки, 12 борби и 14 асистенции. Освен това гардът задмина Джейсън Тери в историята на Маверикс и се изкачи до второто място в класацията за най-много тройки. Срещу името на словенската сензация личат 1411 успешни снаряда от далечна дистанция срещу 1140 за Тери.

 

 

 

Дерек Лайвли го последва с 22 точки, Даниел Гафорд регистрира 20 и 7 овладени под двата ринга топки. Кайри Ървинг реализира 14, Джейдън Харди отбеляза 11.

 

Онурлап Битим отвърна за Булс със 17 точки и 5 борби. Никола Вучевич и ДеМар ДеРоузън нанизаха по 13, като първият записа и 6 овладени под двата ринга топки. Коби Уайт наниза 12 точки, Джулиан Филипс завърши с 11.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Далас Маверикс, Лука Дончич, Чикаго Булс, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи