Николай Михайлов: Доста хора не очакваха да направим интересен мач


Николай Михайлов: Доста хора не очакваха да направим интересен мач
(сн. НБЛ)
15-03-2024 18:14 | Деляна Кадиева, пратеник на BGbasket.com в Бургас

Баскетболистът на Ямбол Николай Михайлов сподели, че основните причини за загубата на четвъртфинала за Купата от Спартак Плевен са прибързаните стрелби и грешките в нападение. Ето какво още каза той:

 

„Бяхме тотален аутсайдер. Доста хора не очакваха да направим интересен мач срещу отбора на Спартак Плевен. Според мен това е един от първите два най-добри отбора в първенството. За първи път е и в пълен ростер и се видя, че могат да играят доста агресивно в защита. Стана интересен мач, грешки и от двете страни имаше, но Спартак заслужено победи и му пожелавам успех и за напред.

 

Доста се изморихме накрая. Може би няколко по-умни решения щяха да ни помогнат. Със сигурност направихме лесни грешки и имахме пренатегнати стрелби в нападение. Отборът на Спартак се възползва от всяка наша грешка и може би това ни костваше победата.

 

Винаги на такива формати има напрежение, особено първи мач от формата. За чужденците ни това е и първа година в първенството, за повечето момчета и в България. Нормално е да има напрежение – всеки иска да победи, всеки иска да покаже най-доброто от себе си, а когато понякога не се получава, има и нервни изблици.

 

Страхотна публика. Радвам се, че феновете от Ямбол дойдоха и тук да ни подкрепят. Не успяхме да ги зарадваме с победата, но се надявам занапред да побеждаваме във втората петица и да идват повече хора в залата.

 

Павел Маринов се очаква до края на сезона отново да се завърне в игра. В тима ни при липсата на всеки един си личи и всеки е от огромно значение. Надявам се да се върне още в следващата среща.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Ямбол, Николай Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи