Драматична победа за Сакраменто, но отново без Везенков


24-03-2024 09:12 | BGbasket.com

Отборът на Александър Везенков Сакраменто записа ключова победа в битката за място в плейофите в Националната баскетболна асоциация. Тимът се наложи като гост над Орландо със 109:107, но отново в отсъствието на българина, който не е играл месец и половина заради контузията в десния си глезен.

 

Статусът на крилото до последно бе под въпрос, но непосредствено преди срещата стана ясно, че той няма да може да вземе участие в нея.

 

Иначе двубоят премина през серия от обрати, а 21 секунди преди края резултатът бе равен – 107:107. Наказателни удари на Фокс и Елис дадоха 2 аванс на „кралете“, а домакините изпуснаха да измъкнат успеха след поредица пропуски, включително и такъв със сирената.

 

Ди‘Арън Фокс бе най-резултатен за Сакраменто с 31 точки, като овладя и 8 борби. Кийгън Мъри записа 22 точки и 7 борби, а Домантас Сабонис записа своя 53-и пореден дабъл-дабъл – 21 точки, 14 борби и 8 асистенции.

 

 

За Орландо Джонатан Айзък се отчете с 25 точки и 7 борби, Паоло Банкеро е с 22 и 7 борби.

 

След този двубой Сакраменто е с баланс 41-29 на Запад, а във вторник от 4:00 часа сутринта българско време приема Филаделфия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Сакраменто, Александър Везенков, Орландо
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи