Васил Христов наследи треньорския пост в Балкан


Васил Христов наследи треньорския пост в Балкан
(сн. https://balkan-basket.com)
26-03-2024 20:17 | BGbasket.com

Балкан намери решение на бърза ръка на своя проблем, свързан с треньорския пост. Новият наставник на „зелените“ се казва Васил Христов, обявиха тази вечер официално от клуба. Той ще води действащите шампиони в Sesame НБЛ до края на настоящия сезон, а негов помощник ще бъде Иван Коцев. Това решение бе взето от Управителния съвет на отбора, който се проведе по-рано през деня.

 

Христов замени на поста Небойша Кнежевич, който подаде оставка след загубата срещу Черноморец преди 24 часа. Българинът се присъедини към Балкан през лятото, когато първо влезе в ролята на асистент в щаба на Петър Златанович, а след това изпълняваше въпросните функции и при Кнежевич.

 

Както знаем, 35-годишният специалист понастоящем е селекционер и на националния отбор на България за младежи до 20-годишна възраст. Освен това е част и от щаба на представителния тим на мъжете през последните 5 години. На сметката си с „лъвовете“ има участие на Евробаскет 2022 в Италия, Германия, Чехия и Грузия.

 

Роденият в София треньор може да се похвали с още седем участия на европейските първенства при подрастващите като асистент. Има осем сезона като помощник-треньор в родния елит. Изкара един сезон като помощник и в Рилски спортист, където спечели Суперкупа на България.

 

Изкарва специализация в Байерн Мюнхен при Андреа Тринкиери, както и във Виртус Болоня при Серджо Скариоло. От 2019 до 2022 година взима участие в престижна академия, в която трупа знания от имена като Пабло Ласо, Ненад Трунич, Андреа Тринкиери, Арик Шивек, Янез Дърварич, Гордън Хюбърт и Светислав Пешич

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Васил Христов, Небойша Кнежевич, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи