ЦСКА надигна глава край морето


ЦСКА надигна глава край морето
(сн. НБЛ)
31-03-2024 20:20 | BGbasket.com

ЦСКА стопира своята негативна серия от четири поредни грешни стъпки в Топ 6 на Sesame НБЛ и записа първи триумф във втория етап. Баскетболистите на Росен Барчовски пречупиха Черно море Тича с 99:91 в мач от 27-ия кръг. В зала „Христо Борисов“ двата тима сътвориха оспорвано първо полувреме, но в хода на второто „армейците“ наложиха волята си и осуетиха всички опити за обрат на „моряците“, нанасяйки им трето последователно поражение в Първата шестица. В състава на отбора от Варна не бяха Венелин Христов и Любомир Керемедчиев.

 

„Червените“ продължават да държат петото място във временното класиране с 14 победи и 13 загуби, а съставът на Кирил Болшаков се намира на шестата позиция с 11 успеха и 16 поражения. На 6 април (събота) ЦСКА ще има домакинство на Балкан, докато Черно море ще посрещне Спартак Плевен.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

Двата тима трудно взимаха по сериозно надмощие на старта и предпоставките за много интрига бяха на дневен ред, като рядко се обръщаше внимание на постепенното нападение и от двете страни. Домакините разчитаха основно на Аверил Угба, Къртис Джоунс, Иван Спиров, а от другата страна най-дейни бяха Венцислав Петков, Александър Радукич и Георги Боянов. Именно Боянов често се нагърбваше с отговорността в нападение и направи така, че гостите да се откъснат с 3 точки в края на дебютната част.

 

 

Тандемът Спиров-Угба бе в основата на силното начало за „моряците“ във втория период и пълния обрат. Радукич и Боянов върнаха самочувствието на „армейците“, както и преднината им, но точният мерник на Марин Маринов влезе в действие и отново изравни силите. Това обаче не спря Иван Димитров и Боянов да изведат „червените“ при 48:43 на голямата почивка.

 

Бързото темпо се превърна в запазена марка и в хода на второто полувреме. Все пак Камерън Грегъри, Радукич, Петков и Боянв оставиха водачеството в ръцете на столичния тим. Спиров и Угба отново се оказаха на точното място в точното време за варненския отбор, но гостите не се огънаха и се отскубнаха с 2 точки след 30 минути игра.

 

 

„Армейците“ повториха силния си старт и в началото на последната част, когато отново погледнаха към двуцифрената преднина чрез солови прояви на обичайните заподозрени. Пореден щурм, този път дело на Морис Крийк, Костадин Лазаров и Джоунс, върна надеждите „моряците“, че имат сили за нов обрат.  Радукич охлади ентусиазма им с кош, а Боянов също добави един плюс точен наказателен удар в последните 2 минути, за да сложи окончателно край на интригата.

 

 

Георги Боянов нямаше спиране за ЦСКА, отчитайки се с 33 точки, 11 борби и 5 асистенции. Александър Радукич го последва с 23 и 10 овладени под двата ринга топки, Венцислав Петков се прибра в съблекалнята с 19 и 10 завършващи подавания. 

 

Иван Спиров бе над всички за Черно море с 20 точки. Къртис Джоунс навъртя 19 и 6 асистенции, Костадин Лазаров реализира 14, Мартин Кцоев наниза 11 точки. Аверил Угба и Морис Крийк отбелязаха по 10 точки, като първият завърши и с 13 борби. 

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - ЦСКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, ЦСКА, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи