Левски направи скок към плейофите след нова победа над Академик


Левски направи скок към плейофите след нова победа над Академик
(сн. BGbasket.com)
04-04-2024 20:41 | Деляна Кадиева

Пета победа в шест кръга от Втора шестица постигна отборът на Левски, след 81:73 срещу Академик Пловдив. "Сините" записаха и пълен комплект победи над този съперник през сезона - четири на брой, а успехът ги изстреля на предни позиции в битката за плейофите.


Не доскоро контузеният Джерълд Лидел, а друг бе големият липсващ за Академик - Мартин Маринов не бе с отбора в София. Левски за първи път от доста време успя да запише 12 състезатели в групата си, като на лице бяха всички млади таланти на тима.


"Сините" започнаха малко по-добре в иначе слаборезултатен старт, като заложиха на здрава защита и стрелба от разстояние. Левски стигна за момент и до аванс от 6, но Академик не позволи да се стигне до откъсване.


Първата част приключи при скромно при 18:14 за домакините.


Пловдивчани се окопитиха с едно от традиционните си оръжия - тройката, като нанизаха 4 бързи за старт на втората четвърт. Те направиха пълен обрат, но в повечето време бяха напред само с една точка.


След като тръгна с 3 бързи тройки в мача, Левски не успя да отбележи повече от разстояние до края на полувремето, което дойде след поредица размени на водачеството при 37:34 за домакините.


В продължение на близо 6 минути от третата част двата отбора си вкарваха само и единствено тройки, 4 за Академик и 3 за Левски.


С пета тройка за частта Академик изравни до 51:51, малко преди края на третия период. Шестата вече донесе и водачество за гостите, макар и отново минимално.


Всичко започна отначало в последната част, в която двата отбора влязоха при пълен паритет - 54:54.


Академик вкара първия кош в тази четвърт, но след това Левски направи страхотна серия от 11-0, за да стигне малко по-късно и до най-големия аванс до момента в двубоя - 13 точки с под пет минути до сирената. В тях Академик продължи да се бори, но нямаше сили да стопи двуцифрено изоставане.


Мача за пловдивчани не завършиха заради фаулове Николай Маринов и Филип Хенри, а Джералд Лидел така и не се появи на терена, въпреки че бе в групата.


20 точки за победата отбеляза Златин Георгиев, с 16, 6 асистенции и 5 борби се отчете Лъчезар Димитров.


22 за Академик вкара Ренел Къмингс, 11 добави Джъстин Маккол.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи