Сръбски тим спечели турнира в памет на Ваня Войнова


Сръбски тим спечели турнира в памет на Ваня Войнова
07-04-2024 14:01 | BGbasket.com

Младите баскетболистки на сръбския тим Мондо спечелиха седмото издание на турнира в памет на Ваня Войнова - една от най-великите и обаятелни спортистки в историята на България.

 

Сръбкините вдигнаха купата, след като на финала в зала „Триадица“ надиграха отбора на испанския Фуенлабрада с 41:31. Представителките на Мондо поведоха още в първата четвърт с 16:6, на почивката преднината им бе 20:12, след което без проблеми запазиха лидерството си до края.

 

В мача за бронза Славия надви по категоричен начин Спорт тим Неготино от Северна Македония с 69:29.

 

Призьорките бяха поздравени и отличени от Даниела Дашева – зам.-министър на младежта и спорта, от президента на Българската федерация по баскетбол и предложен за служебен спортен министър Георги Глушков, от легенди на родния баскетбол и други.

 

В последните три дни традиционният вече турнир отново събра у нас представители на елитни школи в европейския баскетбол. Надпреварата бе създадена преди седем години по идея на „София – европейска столица на спорта“, БФ Баскетбол и БК Славия. Всяка пролет тази надпревара се явява отлична възможност нашите млади таланти при девойките да премерят сили със своите връстнички от водещи европейски държави.

 

Крайно класиране на баскетболния турнир за девойки за Купа „Ваня Войнова“ 2024:

 

1. Мондо Баскет (Сърбия)

2. Фуенлабрада (Испания)

3. Славия (София)

4. Спорт тим Неготино (Северна Македония)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи