Второ място за Балкан на турнира от ЕМБЛ при 13-годишните


Второ място за Балкан на турнира от ЕМБЛ при 13-годишните
(сн. balkan-basket.com)
08-04-2024 15:05 | BGbasket.com

Балкан зае второ място в крайното класиране на втория турнир от група Б на Европейската младежка баскетболна лига (ЕМБЛ) при 13-годишните момчета.

 

На свой терен в Ботевград момчетата на Николай Пеев приключиха с актив от 3 победи и само една загуба, от лидера - румънският Леи Букурещ.

 

В надпреварата, освен домакина Балкан, извън класирането на ЕМБЛ взеха участие още БУБА Баскетбол и Миньор 2015.

 

Крайният баланс на момчетата на Балкан от двата турнира, първият от които бе през януари в Истанбул, е 4 победи и 4 загуби и така тимът завърши на четвърто място. Първи е румънският Леи със 7 победи и 1 загуба, втори със същия актив е турският Академи Истанбул, трети е другият тим от Турция Памукспор Гелисим с 6 победи и 2 поражения.

 

Васил Соколов от отбора на Балкан бе избран в идеалната петица за втория етап от Европейската Младежка Лига.
В първата си среща Балкан отстъпи пред турския Академи Истанбул с 49:59. Във втория ден Балкан победи Дан Дачиан с 80:65, а след това надделя и над силния турски тим Памукспор Гелисим с 62:59. В последна среща ботевградчани се наложиха над Миньор с 56:48.

 

Отборът на БУБА претърпя загуби от румънския Леи Букурещ и Академи Истанбул, но след това се размина на косъм от победи над Дан Дачиан и Памукспор Гелисим, като от румънския Дан Дачиан загуби само с две разлика - 70:72.

 

В първото си европейско участие, Миньор 2015 не успя да се противопостави на повечето участници в турнира в Ботевград, но изигра силен мач срещу Дан Дачиан, като също като БУБА, не успя да пребори румънците за две точки - 50:52.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи