Борислава Христова със солидни изяви, Шепши докосва бронза


Борислава Христова със солидни изяви, Шепши докосва бронза
(сн. Sepsi-SIC/Facebook)
14-04-2024 21:07 | BGbasket.com

Борислава Христова и Шепши направиха първа крачка към спечелването на бронза в елита на Румъния. Българката и нейните съотборнички не дадоха шанс на Мунисипал Търговище след 82:57 в първия мач от серията за третото място. 

 

Така баскетболистките на Зоран Майкс поведоха с 1:0 победи, като се нуждаят от още една, за да се поздравят с отличието. Втората среща е на 18 април (четвъртък) в Търговище.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sepsi-SIC (@sepsi.sic)

 

 

Първата част бе сравнително равностойна и след нейния край на светлинното табло светеше при 24:24. Вторият период постепенно започна да преминава под диктовката на домакините, които развалиха статуквото и се изстреляха на голямата почивка при 45:38. През второто полувреме тимът от Сфънто Георге се развихри и за отрицателно време натрупа двуцифрена преднина, която не изпусна до края на мача.

 

Христова бе поставена в стартовата петица и изнесе пореден силен мач с екипа на домакините. Българската националка не пропусна да постави името сред най-добрите реализатори. Крилото остави на сметката си 17 точки, 6 борби, 5 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра за 35 минути, в които престоя на паркета. При стрелбата си тя бе 5/9 от средна дистанция, 1/2 зад дъгата и 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

От нейните съотборнички Екатерина Арману се отличи с 24 точки и 5 борби.

 

Джулиън Редмънд записа 18 точки и 7 борби.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Борислава Христова, Шепши
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи