Купата при юношите U19 остава в Ботевград (видео)


Купата при юношите U19 остава в Ботевград (видео)
(сн. balkan-basket.com)
21-04-2024 18:39 | Мария Маринова

Балкан спечели Купа БФБ при юношите U19 за втора поредна година. Баскетболистите на Мирослав Ралчев триумфираха в турнира в Ботевград, след като на финала надвиха Шумен със 106:81.

 

Трофеят е пореден за част от играчите от златното поколение на „зелените“, спечелило редица купи и титли при подрастващите през годините. Съставът на Янко Янков пък изравни най-доброто  постижение на клуба в тази възраст – второ място в същия турнир през 2019 г.

 

По-рано днес бронзовите медали бяха спечелени от ЦСКА, който в малкия финал надви Тунджа.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

 

Двубоят започна на много високо темпо и добра успеваемост при стрелбата и от двата тима. Балкан за кратко дръпна с 9, но след десет минути игра бе напред с 29:26.

 

Домакините водеха почти през цялата втора четвърт и макар за кратко Шумен да изравни, на почивката те се оттеглиха при 50:42 в своя полза след общо 34 точки до момента на Александър Гавалюгов и Иво Корестилов. Силно за съперника стартира Баръш Мустафа със 17.

 

Разликата в полза на Балкан продължи да расте след паузата и след като тимът вкара 4 тройки само в третата част, след края й се откъсна със 78:58.


До края отборът от Ботевград нямаше проблем да поддържа солидна преднина, а в заключителните минути и двамата треньори дадоха шанс за изява и на останалите играчи в отборите си.

 

Александър Гавалюгов бе най-резултатен за успеха с 31 точки, 6 борби и 6 асистенции. Иво Корестилов записа 23 точки и 11 борби. Михаил Калинов реализира 18 точки със 7 борби и 7 асистенции, с 13 точки и 7 борби е Стефан Михайлов.


За Шумен Баръш Мустафа записа 29 точки. Станислав Бънков се отчете с 12, а по 10 добавиха Окан Хасанов и Владислав Станев.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН U19 - БАЛКАН U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ ЗА ЮНОШИ U19

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи