Димитър Ангелов: Имахме много проблеми, но заслужено се класирахме за плейофите


Димитър Ангелов: Имахме много проблеми, но заслужено се класирахме за плейофите
(сн. НБЛ)
23-04-2024 23:09 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов коментира драматичния, трети пореден успех на тима му над Миньор Перник, дошъл с една-единствена точка. Той сподели и впечатленията си от тежкия редовен сезон за тима му, както и очакванията Левски да е готов да се противопостави равностойно на Черноморец в плейофите.

 

"При нас винаги с Миньор е изключителна драма. Въпреки че бе мач без значение, и двата отбора се бориха мъжки. Както ние спечелихме, така и Миньор заслужаваше да победи. Стана интересен мач и се радвам, че моите играчи показаха характер в решаващите моменти.


Имахме идея да спестим някои играчи, но така започнахме мача, беше без значение, но младите не се включиха добре в началото и Миньор направи разлика. Ние не можем да играем по този начин в нашата зала. Но от друга страна е добре, че поиграха повече минути всички, за да не излязат от ритъм.

 

По принцип изпитваме проблеми срещу отборите от нашата черга, защото играят по-нестандартен баскетбол, без центрове или с леки петици. Да, Черноморец е фаворит, но аз знам, че моят отбор ще е подготвен и ако не успеем да поднесем изненада, поне искаме да сме равностойни.

 

Не знам дали съдиите подценяват мачовете от Втора шестица, но ние с Миньор играем всеки мач здраво и те трябва да са подготвени. Имаше неточности и в двете посоки и това доведе до напрежение в края.

 

Благодаря на отбора и за Тити Папазов, че успяхме в тази тежка ситуация да завършим редовния сезон. Имахме много проблеми през годината, но успяхме да се съберем и изиграхме стойностни и добри мачове и смятам, че заслужено се класирахме за плейофите. Мачовете във Втора шестица дадоха самочувствие на младите играчи, помогнаха за тяхното развитие.

 

Честно казано, не вярвах през декември, че ще играем плейофи. Напускането на Алън и Джон бе голям удар за нас. Но след заминаването и на Зейн, имахме време отборът да се сработи, променихме генерално стратегията си и това ни помогна във Втора шестица.

 

Имам винаги подкрепата от Тити, когато се колебая нещо за стратегия, отбор, той винаги ни помага. Всеки път казвам, че вече няма нещо да ме изненада като треньор, преминавали сме през различни проблеми, но човек винаги има какво ново да научи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи