Кметът на Стара Загора: Ще се борим и при мъжете в Берое да се работи по успешен начин


Кметът на Стара Загора: Ще се борим и при мъжете в Берое да се работи по успешен начин
(сн. БФБ)
26-04-2024 10:06 | allszg.com | BGbasket.com

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров сподели емоциите след шампионската титла на женския Берое. Той даде интервю за местния сайт allszg.com, в което призна, че е преживял много емоционално успеха на дамите. Тодоров засегна и темата с мъжкия Берое, като от думите му излезе надежда за подобрение на ситуацията там.

 

"Признавам, че не съм присъствал на по-емоционален мач в Стара Загора. Може би, подобно бе чувството на финала в Ловеч за купата преди години. Драмата беше голяма, защото Берое губеше буквално минута, минута и половина преди края с 5 точки и залата беше позатихнала, но нашите момичета бяха уникални в последните секунди, успяха да се вдигнат, психиката им беше на много добро ниво и обърнаха резултата 4 секунди преди края. Много съм горд с това, което направиха, защото са много млади. Сред тях има и доста под 20 години с голяма перспектива. Много съм щастлив, че Берое успя да се пребори и да спечели шампионската титла. Подобно на футбола 2:0 е най-опасният резултат. Имах притеснение преди мача, защото знам че, в една среща всичко може да се случи. Понякога не ти върви, понякога точно в този ден не си във форма, но нашите момичета бяха блестящи. Разбира се имахме и шанс.

 

Стара Загора продължава да пише своята спортна история, защото при жените в баскетбола е постигнато много. При мъжете бе същото преди години, когато спечелихме купата срещу Лукойл – нещо, което беше немислимо тогава. Ще се борим и при тях да се работи по успешен начин и евентуално през следващата година резултатите да дойдат. Пожелавам успех и на футболния Берое. Дано клубът се стабилизира през следващите години и да започнем да го виждаме по-често там където искаме.

 

Казах на момичетата да продължават да тренират, да се борят, да работят върху себе си и да вървят нагоре, защото те заслужават още по-големи успехи – национален отбор и кариера в големи чужди клубове.

 

Видях борбеност и взаимност. Особено последното бе много важно, защото в България не сме свикнали често да работим в отбор, а това го имаше днес. Никой не игра егоистично и в този сегмент се справиха много по-добре от Монтана, които имаха доста добри индивидуални изпълнения, но като отбор смятам, че бяха по-слаби от Берое."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи