Планимир Дафинов: Има разочарование, но направихме добър турнир


Планимир Дафинов: Има разочарование, но направихме добър турнир
(сн. balkan-basket.com)
13-05-2024 10:00 | Мария Маринова

Старши треньорът на ЦСКА U17 Планимир Дафинов намери позитивите в представянето на отбора му на финалите в Държавното първенство, въпреки загубения мач за титлата.

 

„Със сигурност има разочарование, както в мен, така и в момчетата, но смятам, че направихме добър турнир и изненадахме добри отбори, които също имаха амбиции да играят финал“, коментира Дафинов пред BGbasket.com.

 

На финала ЦСКА отстъпи на Балкан, най-вече след слаба трета част, в която „зелените“ натрупаха солидна преднина.

 

Наставникът обясни и причините за спада в играта на тима му след почивката: „Стигна се до тази разлика, защото третата част излязохме от гейм плана, който имахме за мача. Направихме елементарни грешки в нападение и оттам им дадохме възможност да ни вкарат лесни точки на бърза атака. Отделно загубихме и фокус в защита. Другата причина беше лошият ни процент от тройката - 0/16, но не искам да омаловажавам успеха на Балкан. Спечелиха турнира абсолютно заслужено.“

 

Дафинов коментира и конкуренцията в шампионата при 17-годишните. „Конкретно на този набор 2007 първенствата винаги са били на добро ниво и интересни, защото има доста равностойни отбори и всеки може да изненада другия. Все пак този набор миналото лято стана европейски вицешампион в Дивизия B и класира набор 2008 за горната дивизия“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U17
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи