Васил Христов: Искаме да постигнем успех като този преди 50 години


Васил Христов: Искаме да постигнем успех като този преди 50 години
(сн. Радослав Маринов)
13-05-2024 21:59 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Васил Христов похвали отбора си за представянето при победата срещу Черноморец, с която „зелените“ поведоха с 2-1 в полуфиналната серия. Той коментира и доколко честването на 50-ата годишнина от първата титла на ботевградския тим също е оказало положително въздействие върху отбора му. Ето какво каза още Христов:

 

„Ключовото беше колективът, енергията, с която играехме, и че всички момчета имаха сериозен принос на терена. Имаше ключови включвания на много от играчите, младите не се уплашиха, взеха инициативата и поеха отговорност. Всички момчета се раздадоха и това беше най-важното за мен.

 

Говорихме си в съблекалнята, че все пак това е специален ден за клуба. Ние сме представители на този клуб и искаме да се преборим и да постигнем такъв успех какъвто хората преди нас, преди 50 години.

 

Плейофи са, така че дали сме изтощени или не, това е еднакво за всички. Ние нямаме право да се оправдаваме с умората. Каквато е при нас, такава е и при Черноморец. Хвърляме се на терена и се раздаваме на максимум. Като нямаме сили, правим смяна и влиза друг човек. Това е нашият отбор.

 

Искам да благодаря на публиката за страхотната подкрепа и да ги призова да напълним още повече залата в сряда. Ще имаме нужда от нея, те са винаги нашият шести играч и са зад нас, така че им благодаря.

 

Ключово в четвъртия мач ще бъде контрол над играта, да не позволяваме лесни точки на Черноморец, най-вече в транзиция, да бъдем заедно и да се раздаваме на максимум.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи