Любомир Киров: Имам още дълъг път да извървя


Любомир Киров: Имам още дълъг път да извървя
(сн. НБЛ)
17-05-2024 22:00 | Веселин Михайлов

Рилски спортист си проправи път до финала в Sesame НБЛ след 2-годишна пауза. “Скиорите’ не оставиха надежди на Спартак Плевен след 84:52 в петия решителен мач, който се изигра в “Арена Самоков”. Наставникът Любомир Киров отбеляза, че има още много път да извърви, но отбеляза и прогреса на неговите играчи.

 

“Спечелихме мача с енергия. Искам да поздравя моя отбор, игра страхотно и в нападение, и в защита. Имаше много енергия, момчетата дадоха всичко от себе си, всеки от тях остави сърцето си на игрището и това доведе до тази разлика. Основното беше енергията на тима, която даде разликата.”

 

“Всеки треньор трябва да има високи цели, аз имах идея за себе си, че виждах накъде отиват нещата, особено след привличането на Джон Флорвиъс и Алън Арнет. Трябваше време, сигурен бях и нещата се получиха. Да, не беше лесно, няма и как да бъде. Идеята за финал беше в главата ми, когато станах старши треньор по-рано през сезона”, сподели младият специалист.

 

“Надявам се от третия опит да спечелим титлата. Сега имаме и домакинско предимство, но това не трябва да ни успокоява. Срещу нас ще нас излиза сериозен опонент, който е в добър ритъм и играе страхотен баскетбол. Ще се опитаме да се противопоставим и спечелим.”

 

“Може да се каже, че Рилсли и Балкан играят най-добрия си баскетбол в най-важния момент. Не си спомням Рилски откога не е играл така - много сплотено, с доста добър баскетбол в нападение и защита. Същото важи и за Балкан, така че няма да ни бъде лесно.”

 

“Смятам, че много израснах, но по-голямото израстване е на момчетата, които бяха на игрището. Аз имам много дълъг път да извървя, но те прогресира много.” “Не съм по прогнозите. Нека по-добрият отбор да спечели на финала, моето желание е това да сме ние” завърши Киров. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Любомир Киров, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи