Наложиха наказания за липсващата точка на Доростол U12


22-05-2024 17:22 | BGbasket.com

Съдийската комисия към Българската федерация по баскетбол е наложила наказания след пропуснатата точка на Доростол в мача срещу Славия от финалите при 12-годишните момичета в София. Това призна изпълнителният директор на БФБ Филип Виденов във видео, в което отговаря на въпроси от фенове на баскетбола, без обаче да конкретизира какви точно са санкциите.

 

„На мач на 12-годишните момичета между Славия и Доростол е допусната грешка по една или друга причина – липсваща точка. За мен е много сериозен проблем, защото така се определят финалните места. Хубавото е, че не е станало в края на мача. Ще има наказани. Вече е взето решение от Съдийската комисия, че ще бъдат наказани делегатите, които са били на масата – отговорните за това нещо, ще има последствия за тях. За съжаление не можем да върнем времето. Много е неприятна ситуацията. Случват се понякога тези неща, наистина трябва да се помисли и да се държи концентрацията на високо ниво, за да няма такива проблеми“, заяви Виденов.


Той коментира и решението София да е домакин на турнира, макар от Русе също да са искали да поемат организацията, за което призна пред BGbasket.com старши треньорът на Дунав Руслан Русев.

 

"Решението беше взето, не както аз бих желал да бъде взето, и се надявам, че ще стигнем до правилния начин на избирането на финали за подрастващи", коментира Виденов и добави: "От Русе имаше оферта, която бих казал, че беше по-добра от тази на София. Така стана, че в последния момент остана София, даже и аз не можах да реагирам, както трябва на този казус. Запознат съм с абсолютно всичко, даже има писма и запитвания от не един родител и съм съгласен с това. За в бъдеще това ще бъде регулирано, за да е най-добре за децата, за баскетбола и за родителите и да стане един празник. Както видяхме, в София също се събраха доста хора. Финалът беше чудесен. Имаше малко ексцесии, което не трябва да да се допуска, това също го обмисляме да има охрана на мачовете от финалите, защото децата не трябва да стават свидетели на такива сцени."

 

Виденов говори още за забраната за зона при най-малките възрасти, недостатъчния брой мачове при подрастващите, младите съдии, както и прехода от юношески към професионален баскетбол.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момичета U12
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи