Ахилеас Зикас: Виждам прогрес в момчетата


Ахилеас Зикас: Виждам прогрес в момчетата
(сн. БФБ)
12-06-2024 19:49 | Веселин Михайлов

 

ЦСКА не успя да се пребори за титлата на финалите при момчетата до 15-годишна възраст в Плевен. „Червените“ отстъпиха пред Миньор 2015 със 75:91 на финала в зала „Балканстрой". Наставникът Ахилеас Зикас остана доволен от представянето на „армейците“. Той сподели своите впечатления от нивото на конкуренция в съответните финали и от прогреса на школата на столичния тим.

 

Акцентът ни бе да играем докрай, независимо от ситуацията на паркета, да се борим, да не се отказваме, да не спираме. Обратът не беше далеч. Със сигурност определени малки неточности, свързани с непредизвикани грешки в момент, в който разликата беше 5-6 точки. Друг момент, който на момчетата споменах - печелим борбата. Изоставаме ръстово по принцип. Момче, което има по 10 борби, бе пазено от хора по 200 - 205 см. Съответно, други с по 0 борби в нападение имат физическите качества и атлетизма да се борят в нападение, не го направиха по една или друга причина, което смятам, че също ни коства доста спечелени топки и оттам възможности да вкараме лесни кошове.

 

"Доволен съм от гледна точка на това, че виждам прогрес в момчетата като колектив, като поведение, като отношение. Чисто игрово също смятам, че имаме напредък от предишни години. Естествено, в такива мачове, в които играем с равностойни съперници, е много важно да сме концентрирани и е много важно да реагираме в най-добрите моменти, в тези микроситуации“, каза ще треньорът на „армейците“.

 

"Тази година имаме пет финала при подрастващи. Не мога да коментирам ситуацията с мъжкия отбор, предстои да каже Роберт Гергов. Школата винаги е била отделно, друго финансиране и треньори. Там вече 13 години съществува школата, не е имало проблем. Всяка година прогресираме като резултати, като брой деца, които имаме в залата. Школа със сигурност ще има“, уточни той

 

На тази възраст финалите и генерално първенството са по-конкурентни този сезон. Има силни отбори. Всички, които играха в Топ 4, са конкурентноспособни, играят силно. Отбори, които предишни години са били по-назад, сега имат прогрес, като Спартак Плевен. Добро първенство се получи. Радвам се, че с ЦСКА играхме финал, защото наистина имаме какво да научим от такъв тип мачове“, завърши Зикас.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА, Ахилеас Зикас, финали за момчета U15
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи