Иво Валентинов: Усещането е чудесно


Иво Валентинов: Усещането е чудесно
12-06-2024 20:50 | Веселин Михайлов

Иво Валентинов бе сред основните фактори силното представяне на Миньор 2015 на финалния турнир за момчета до 15 години в Плевен. Тимът от Перник се пребори за златото, а гардът обра овациите и бе избран за MVP на финалите. Валентинов отбеляза, че спечелването на титлата и приза за Най-полезен играч му дават допълнителна мотивация да играе при мъжете след време.

 

Естествено, че усещането е чудесно. За трета поредна година изградихме много добър отбор. Смятам, че заслужено спечелихме и се представихме на много добро ниво цял сезон, участвахме в Европейската младежка лига. Доволен съм от цялостното ни представяне.

 

Защитата през първото полувреме на финала се оказа ключова, имахме и много добро нападение, вкарахме много тройки. Все пак играта в дефанзивен план бе ключова“, добави той.

 

Разбира се, че с мачовете в Европа се трупа много опит, играеш срещу много елитни отбори и държави. Усещането е неописуемо. Очаквано, нивото на финалите за тази възраст беше доста добро, имаше добро представяне от страна на всички отбори, но най-добрият спечели.

 

Спечелването на титлата беше най-важното нещо. Индивидуалните награди са нещо различно, което е за самия играч. Понякога се редуват силни със слаби мачове, целият тим сме много добри приятели, изградихме се като отбор и направихме доста добър турнир. Разбира се, че спечелването на титлата и приза за MVP ми дават мотивация след време да играя при мъжете“, коментира Валентинов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Миньор 2015, Иво Валентинов, финали за момчета U15
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи