Борислава Христова: Събирането през лятото е изключително важно, всички сме много мотивирани


Борислава Христова: Събирането през лятото е изключително важно, всички сме много мотивирани
(сн. FIBA.basketball)
23-06-2024 09:01 | Мария Маринова

Капитанът на женския национален отбор Борислава Христова смята, че е много важно, че тимът ни се събира и през лятото с оглед на паузата от една година без официални мачове. Съставът на Таня Гатева вече изигра една контрола с отбора до 20 години в Ботевград, а пред BGbasket.com Христова, която бе водещ реализатор в двубоя, сподели и впечатленията си от показаното от двата тима.

 

„Това не ни е оптималният състав, но сега повечето момичета се познаваме. Дойдоха Янина и Преслава, дойдоха няколко момичета, които са доста добро допълнение за следващите квалификации. Мисля, че играхме добре. Пожелавам успех на отбора до 20 години. Наистина играят много добре и имат голям потенциал, който се надявам да се развива. Ще изиграем още една контрола с тях и се надявам след това пак да се съберем и да се подготвим за квалификациите“, заяви Христова.

 

„Знам, че всички момичета и треньорският щаб са много мотивирани. Това събиране един-два пъти през лятото е изключително важно за сплотяването на отбора. Сега ги няма няколко от момичетата, но когато е целият разширен състав, това време заедно, плюс няколко контроли, ще са от полза за нас и за развитието ни. Надявам се и с привличането на 1-2 чужденки нещата да изглеждат по доста по-различен начин за следващия прозорец“, добави най-добрата българска баскетболистка през последните години.

 

На клубно ниво през следващия сезон Борислава Христова ще смени Румъния с Испания, като вече ще носи екипа на Жирона.

 

„Имах избор между няколко отбора, но Жирона наистина дойде с много добра оферта. Не за първи път те имат интерес към мен. Треньорът е много добър и за мен това е изключително важно, за да се развивам. Испанското първенство е едно от най-добрите в Европа. Отборът ще играе и Еврокъп, има потенциал за Финалната четворка, докъдето стигнаха и тази година. Развълнувана съм и гледам напред за един добър сезон“, заяви капитанът на националния отбор.

 

Тя сподели и амбициите си за новия сезон: „Надявам се да покажем най-доброто. Селекцията е на доста високо ниво и знам, че искат да се борят за финали и в испанското първенство, както и в Еврокъп. Мисля, че имаме потенциал, но да видим как ще е, когато отидем и започнем. Събираме се средата или края на август, а мачовете започват в края на септември, но времето лети и ще дойде доста бързо“, завърши Христова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Борислава Христова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи