Драматична победа за Академик Бултекс, Берое надделя над Делфин


Драматична победа за Академик Бултекс, Берое надделя над Делфин
(сн. BGbasket.com)
29-06-2024 16:11 | Деляна Кадиева

Академик Бултекс 99 и Берое ще се борят за петата позиция в класирането на финалния турнир за момчета U14. Това стана ясно след края на мачовете за 5-8 място, изиграни в залата на ЦСКА.

 

В първия мач от полуфиналния ден отборът от Пловдив записа драматична победа в края на срещата си. Съставът на Димитър Димитров спечели двубоя над Черно море Тича със 78:76. 

 

След като двата тима си размениха по една четвърт, на почивката баскетболистите на Красимир Димитров разполагаха с точка преднина при 34:33. След подновяването на играта Черно море успя да спечели и третия период, но в последната четвърт от мача отстъпи на противника си с 5 точки. В последните минути старши треньорът на "моряците" получи и техническо нарушение за реакция, което даде шанс на пловдивчани да направи преднината си 2 точки и да се поздрави с успеха.

 

Отборът на Берое записа не лека победа във втория мач от деня. Тимът от Стара Загора надигра Делфин със 73:60 в залата на ЦСКА. 

 

Баскетболистите на Николай Колев изиграха добро първо полувреме, с което успяха да се откъснат напред с преднина при 34:26. След почивката Берое спечели и третия период, за да направи разликата двуцифрена, но през последните 10 минути от мача съставът на Петко Стаматов събра сили, за да започне да топи изоставането си. Времето обаче не бе достатъчно на Делфин напълно да заличи разликата и да стигне до късен обрат в мача.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U14

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U14
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи