Анадолу Ефес привлече играч със сериозен стаж в НБА


Анадолу Ефес привлече играч със сериозен стаж в НБА
(сн. twitter)
04-07-2024 11:56 | BGbasket.com

Анадолу Ефес напомни за себе си на трансферния пазар. Турците привлякоха ново попълнение №3 през летните месеци. С екипа на „сините“ ще се подвизава Стенли Джонсън, споделиха днес официално от клуба. Американецът постигна съгласие с отговорните фактори на отбора от Истанбул за един сезон.

 

 

 

Крилото прекара миналата кампания в Стоктън Кингс и се отличи сред реализаторите. Джонсън записа средно по 14.4 точки, 5.1 борби и 2.5 асистенции за 34 мача в Лигата за развитие към НБА. Следващата кампания ще бъде първа за родения в Анахайм играч на европейската сцена.

 

 

 

Той може да се похвали със сериозен опит в най-силното първенство на света, преминавайки последователно през Детройт Пистънс, Ню Орлиънс Пеликанс,Торонто Раптърс, Лос Анджелис Лейкърс и Сан Антонио Спърс. 28-годишният баскетболист има престои още в Гранд Рапидс Драйв, Раптърс 905, Саут Бей Лейкърс и Sioux Falls Skyforce, които са част от G-Лигата.

 

През 204/2015 198-сантиметровият стрелец играе Аризона Юнивърсити в Тусон. Впоследствие бе избран именно от „буталата“ под №8 в Драфта.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Стенли Джонсън, Анадолу Ефес
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи