Отново без ЦСКА в Sesame НБЛ


Отново без ЦСКА в Sesame НБЛ
(сн. https://balkan-basket.com)
10-07-2024 18:35 | BGbasket.com

ЦСКА няма да бъде част от Sesame НБЛ. „Армейците“ не са подали заявка за участие през следващия сезон в родния елит. Това се разбра, след като станаха известни всички клубове, които заявиха участие, а сред тях не са „армейците“. Припомняме, че срокът за подаване на документи бе удължен до днес (10 юли).

 

Както е известно, финансовите състояние на столичният тим се влоши още през януари, когато бюджетът му претърпя сериозни промени след като бетинг компанията, която го спонсорира, намали парите след увеличението на налозите в хазарта от страна на държавата. Впоследствие Александър Чакмаков подаде оставка като член на Управителния съвет на клуба заради "фундаментални различния" с президента Роберт Гергов.

 

В средата на юни Гергов призна, че двамата с Чакмаков продължават да имат разногласия, но все пак са намерили общ език в опитите си да спасят ЦСКА.

 

„Армейците“ се завърнаха в НБЛ през лятото на 2022 г., след като преди това отсъстваха от елита 13 години. В клубната витрина личат 12 титли на България и 17 купи на страната. „Червените“ имат и един трофей в ББЛ А група.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА, НБЛ-мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи