Германия ще се бори за олимпийски медал с познат състав


Германия ще се бори за олимпийски медал с познат състав
(сн. dbb basketball/Instagram)
13-07-2024 12:21 | BGbasket.com

Германия се превърна в поредния отбор, който разкри своя окончателен състав за Олимпийските игри в Париж. Финалният списък бе оповестен от местната федерация. Настоящите световни шампиони се намират в група B, като по пътя си към следващата фаза ще срещнат Япония и Бразилия, както и домакините от Франция.

 

Селекционерът Гордън Хърбърт избра 12-те играчи, а сред тях място не намериха Луи Олинде от АЛБА Берлин, Леон Крацер от Париж, Давид Кремер от Ла Гуна Тенерифеи Юстус Холац от Анадолу Ефес.

 

 

 

Съставът на Бундестима остава достатъчно впечатляващ, тъй като личат доста класни имена. Това са Денис Шрьодер от Бруклин Нетс, Франц и Мориц Вагнер от Орландо Меджик, Йоханес Тийман от АЛБА Берлин, Маодо Ло и Йоханес Войтман от Армани Олимпия Милано, Оскар да Силва, Ник Уайлър-Баб, Нилс Гифай, Андреас Обст от Байерн Мюнхен, Даниел Тайс от Ню Орлиънс Пеликанс и Айзък Бонга, който е свободен агент към този момент. Именно голяма част от тези играчи спечелиха световната титла. 

 

 

 

За германците предстоят още три контроли преди Игрите във френската столица. Тази вечер един от съперниците на България в квалификациите за Евробаскет 2025 ще приемат Нидерландия, докато на 19 юли ще премерят сили с японците в Берлин. Последната проверка за Бундестима ще бъде на 22-и, когато ще срещне САЩ в Лондон.

 

Актуалните световни шампиони ще открият участието си в Париж на 27 юли, когато отново ще имат за съперник „самураите“. Три дни по-късно германският отбор ще играе с Бразилия, а на 2 август ще срещне французите. Първите два отбора от всяка група ще си осигурят място на четвъртфиналите, както и двата най-добри тима, класирали се на третата позиция.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, Германия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи