Йокич засенчи Уембаняма, Сърбия матира Франция (видео)


Йокич засенчи Уембаняма, Сърбия матира Франция (видео)
(сн. Armand Lenoir / FFBB / KSS)
13-07-2024 13:57 | BGbasket.com

Сърбия даде силна заявка за добро представяне на Олимпийските игри в Париж. Селекцията на Светислав Пешич се наложи над Франция със 79:67 в контрола, изиграна в LDLC Арена, Лион. За сърбите това бе първа проверка пред публика, но това не им попречи да нанесат втора поредно поражение на състава, воден от Венсан Коле

 

По този начин французите имат на сметката си две победи и две загуби преди старта на Игрите във френската столица. На 16 юли (вторник) западните ни съседи ще имат за съперник Австралия, докато ден три дни по-късно настоящите вицеолимпийски шампиони ще премерят сили с Канада.

 

 

 

Началните минути дадоха предпоставки за равностоен мач, но домакините имаха други намерения и в края на дебютния период се отскубнаха с 5 точки. Гостите на бърза ръка отвърнаха на удара в хода на следващата десетка и не се забавиха с пълния обрат, за да се приберат в съблекалнята при 45:32 в тяхна полза.

 

 

 

През третата част контролът продължи да бъде в лагера на сърбите, които не срещнаха проблеми да си издействат актив от 8 точки след 30 минути игра. В заключителната четвърт финален щурм на французите върна интригата и почти стопи изоставането им, но западните ни съседи имаха последната дума и се поздравиха с победата.

 

 

 

Никола Йокич открадна шоуто на френска земя за „орлите“, отчитайки се с 20 точки и 12 борби. Богдан Богданович се разписа с 15 точки.

 

 

 

Виктор Уембаняма отвърна за „петлите“ с 14 точки и 10 борби. Гершон Ябуселе наниза 12 точки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, Сърбия, Франция
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи