Двукратен шампион в Евролигата подсили Жалгирис


Двукратен шампион в Евролигата подсили Жалгирис
(сн. euroleaguebasketball.net)
17-07-2024 18:01 | BGbasket.com

Жалгирис отново затвърди тенденцията, че е сред най-активните отбори на трансферния пазар в Евролигата. Литовците се сдобиха със своето шесто ново попълнение в рамките на летните месеци. Редиците на „зелените“ бяха подсилени от Брайънт Дънстън, обявиха днес официално от клуба. Американецът с арменски паспорт постигна съгласие с тима от Каунас за един сезон.

 

 

 

През миналата кампания тежкото крило игра за Виртус Болоня и допринесе със своя опит в лагера на италианците. Той помогна на Виртус да спечели Суперкупата на Италия и да се пребори за сребърните медали местния елит, както и да се класира за плей-ин турнира в Евролигата.

 

Дънстън записа средно по 4.5 точки и 3.6 борби за 36 мача в турнира на богатите,  в италианското първенство приключи с по 5.1 точки и 3.4 овладени под двата ринга топки.

 

Досега 37-годишният играч се е изявявал още в гръцките Арис и Олимпиакос, израелските Бней Херцлия и Апоел Холон, южнокорейския Улсан Мобис Фийбъс, италианския Варезе и турския Анадолу Ефес.

 

 

 

Ветеранът може да се похвали с редица трофеи, особено в Анадолу, където спечели две титли в Евролигата и три в Турция. С въпросния отбор има една Купа на Турция и три суперкупи на страната. С тима от Пирея става шампион на Гърци, докато с Варзе завоюва Междуконтиненталната купа.

 

Между2004 до 2008 година 203-сантиметровият баскетболист играе за Фордхам Юнивърсити.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Жалгирис, Брайънт Дънстън, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи