Звездната селекция на САЩ премаза Сърбия в Абу Даби (видео)


Звездната селекция на САЩ премаза Сърбия в Абу Даби (видео)
(сн. USA Basketball/twitter)
17-07-2024 23:41 | BGbasket.com

Националният отбор на САЩ продължава да дава заявка за силно представяне на Олимпийските игри в Париж. Действащите олимпийски шампиони се оказаха безпощадни срещу един от конкурентите за златото – Сърбия, след 105:79 в контрола, изиграна на „Етихад Арена“, Абу Даби. По този начин селекцията на Стив Кър извоюва трета пореден триумф в хода на своята подготовка за Игрите във френската столица и нанесоха второ последователно поражение на състава, воден от Светислав Пешич.

 

Американците все още не знаят какво е загуба и могат да се похвалят с пълен актив от три победи, а сърбите имат на сметката си успех и две поражения. На 20 юли (събота) „янките“ще премерят сили с Южен Судан в Лондон, докато ден по-късно „орлите“ ще домакинстват на Япония в Белград.

 

 

 

Мачът не предвещаваше подобен изход, особено във встъпителните минути, които преминаха под знака на високата резултатност и паритета. Това се оказа достатъчно дебютния период да завърши при 28:28. Двата отбора продължиха в същия дух и в началото на следващата десетка, но офанзивната мощ на американците започна да си казва думата и те на бърза ръка нарушиха статуквото, за да се оттеглят в съблекалнята при 59:45.

 

 

 

„Янките“ не се спряха и в хода на третата част, когато превърнаха този мач в лекция и така си издействаха 25-точков аванс след 30 минути игрово време. В заключителната четвърт актуалните олимпийски шампиони отново не оставиха съмнения в своето превъзходство и това бе всичко.

 

 

 

Стеф Къри се превърна в кошмар за сръбската защита, повеждайки победителите с 24 точки, включително и с 6 точни снаряда от далечна дистанция. Бам Адебайо регистрира 17 и 7 борби, Антъни Едуардс се разписа с 16 точки, Леброн Джеймс финишира с 11.

 

Никола Йокич отсрами сърбите с 16 точки и 11 борби. Алекса Аврамович отбеляза 14 точки, Филип Петрушев наниза 11, Огниен Добрич приключи с 10.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, САЩ, Сърбия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи