Петко Делев: Иван Друмев беше благ и скромен извън терена, но в мачовете гореше


Петко Делев: Иван Друмев беше благ и скромен извън терена, но в мачовете гореше
20-07-2024 12:17 | Мария Маринова

Благ и скромен извън терена, но човек, който гореше в мачовете. С тези думи треньорът Петко Делев описа бившия баскетболист Иван Друмев, който ни напусна внезапно едва на 46-годишна възраст. Във Варна днес си взеха последно сбогом с крилото, а в негова памет пред BGbasket.com Делев разказа какъв човек беше Друмев.

 

„Макар да е тъжен и скръбен този ден, в който изпращаме Иван Друмев, искам да си спомняме за него и да споделя за стотиците ни прекрасни моменти по баскетболните терени. Иван беше благ и скромен извън терена, но в мачовете играеше с невероятна спортна страст и гореше. Играеше елегантен баскетбол“, спомни си наставникът.

 

Именно Петко Делев е този, заради когото Иван Друмев започва да тренира баскетбол:  „Открих го за баскетбола в един от крайните квартали на Варна – „Владиславово“ през далечната 1988 г. Тогава преди часовете всички ученици се строяваха в дворовете на училищата, а аз гледах тези от пети клас и видях едно русо, слабичко и високо момче. Отидох при него и даже го попитах дали не повтаря пети клас, а той ми каза, че не и даже е тръгнал по-рано на училище. Бях се изпокарал с колегите от леката атлетика, защото той вече беше започнал да тренира висок скок.“

 

„Невероятно талантливо момче. На 16 години вече играеше в мъжкия отбор на Черно море, като имаше и точков принос, а на 19 беше повикан и в мъжкия национален отбор на България. Тежко ми е, обичаме си го, скърбим за него и нека споменът остане и да го помним такъв, какъвто беше по баскетболните терени“, каза още Делев.

 

Много близки, приятели и съотборници си взеха последно сбогом с Иван Друмев, а след поклонението той бе изпратен и с аплодисменти в последния му път.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Петко Делев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи