Младежите не се огънаха срещу Великобритания на европейското първенство в Питещ


Младежите не се огънаха срещу Великобритания на европейското първенство в Питещ
(сн. fiba)
20-07-2024 22:15 | BGbasket.com

Българският национален отбор за младежи до 20-годишна възраст се пребори за втори пореден триумф и ще се спори за деветото място на европейското първенство в Питещ, Дивизия Б. Селекцията на Васил Христов подчини Великобритания със 72:63 в среща за разпределение на местата от 9-то до 12-то място, изиграна в зала "Миовени". Мачът предложи своите достойнства от гледна точка на интрига през първото полувреме, но във второто българите влязоха в обувките на еднолични лидери и до финалната сирена удържаха опитите за щурм на момчетата, водени от Ланс Рандъл.  

 

В последния си мач на румънска земя младите "лъвове" ще срещнат тима на Хърватия, който отказа Естония след 76:42 в другия мач за разпределение на позициите от 9-та до 12-та. Двубоят е утре (неделя) от 18:30 часа българско време.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Откриващите минути преминаха в опипване на почвата, като Джоузеф Бюканън и Илиян Пищиков се постараха да влязат в ролята на основни реализатори. Именно последният превърна силното си представяне в рецитал, като получи помощ в офанзивен план от Максим Бочев, за да могат символичните гости да се отскубнат с 9 точки в края на встъпителния период.

 

Символичните домакини не останаха длъжни и върнаха усещането за интрига още в средата на следващата десетка, когато сътвориха пълен обрат, осъществен главно чрез изявите на Адам Боб Топка, Тайрийз Лейси и Едуард Ония. Последва ново събуждане от страна на Пищиков и Бочев, като именно усилията на двамата направиха така, че българите да си върнат водачеството и да се оттеглят в съблекалнята при 39:32.

 

Младите „лъвове“ не даваха признаци на слабост и на старта на третата част, когато Христо Бъчков често попадаше под светлините на прожекторите. Островитяните отново се вдигнаха на щурм, този път със съдействието на Ония и Бюканън, но българският тим остана здраво стъпил на земята и си издейства 7-точков актив след 30 минути игрово време.

 

Нови прояви, дело на Ония, вдъхновиха британците в откриващите моменти на заключителната четвърт, стопявайки изоставането им само до 3 точки.  Все пак Бочев, Бъчков и Пищиков намериха правилната рецепта за връщането на инициативата, което се оказа достатъчно да сложат точка на спора.

 

Илиян Пищиков запали искрата за българите със своите 18 точки и 5 борби. Максим Бочев се разписа с 14 точки, Христо Бъчков се прибра в съблекалнята с 11 и 8 овладени под двата ринга топки. 

 

Едуард Ония отвърна за британците с 18 точки и 8 борби. Джоузеф Бюканън и Адам Боб Топка реализираха по 11, като вторият завърши и с 11 овладени под двата ринга топки. 

 


СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ U20 ОТ МАЧА С ВЕЛИКОБРИТАНИЯ U20

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2024 ЗА МЛАДЕЖИ U20, ДИВИЗИЯ В

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи